YEREL HABER

Engelli haltercinin büyük başarısı

Bedensel engelli Bora Öneriç, 8 ay önce başladığı halterde kısa sürede başarılı olup milli takıma seçildi.

Engelli haltercinin büyük başarısı

Bedensel engelini, hayatı yaşamak, sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunmanın önünde bir engel olarak görmeyen Bora Öneriç, önce yüzme sporuyla ilgilenmeye başladı. Azmi sayesinde kısa sürede önemli mesafeler kateden Öneriç, 2002 yılında 100 metre serbest stilde altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Yüzmede aktif sporculuğu BURULAŞ'a yaptığı iş başvurusunun kabul edilip işe başlaması nedeniyle ara veren Öneriç'i, zaman zaman yüzmek fazla tatmin etmedi. Bu kez kollarının gücünü kullanmaya karar veren Öneriç, 33 yaşında olmasına karşın 8 ay önce haltere başladı. Mesai saatleri sonrası antrenman yapan Öneriç, Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 120 kilo kaldırarak gümüş madalya kazandı.

Öneriç, elde ettiği derecenin milli takım antrenörlerinin de dikkatini çektiğini anlatarak, ''Böylece milli takıma seçildim. Bundan dolayı mutluyum. 2011 yılında Rusya'da Avrupa Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası olacak. Hedefim, 56 kiloda yarışacağım bu şampiyonada da dereceye girebilmek'' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi BURULAŞ'ın genel müdürü Ali Kaya da çalışma arkadaşlarının, görevlerinin dışındaki alanlarda da başarılı olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, ''Bize bu gururu yaşatan Bora Öneriç'in her zaman yanında olacağız'' diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER