YAZARLAR

Elmas misali Q7

Şenol Güneş’in elinde ‘’Elmas’’ misali parıldıyor. Dünya futbol tarihinin en önemli fenomenlerinden biri Beşiktaş efsanesi olacak, ne güzel!

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Avrupa dönüşü iki yorgun takımın maçıydı. Beşiktaş hem rakibinden birgün fazla dinlendi, hem deplasmanda kazanıp moralli dönmüştü hemde kendi evinde oynamanın avantajını kullandı. Üstelik Süper Kupa’dan kalan kapaması gereken bir hesap vardı. Bu şartlarda Konyaspor’un kağıt üzerinde pek bir şansı yoktu ki Beşiktaş maçın hiçbir anında rakibi ne oyuna ne de skora ortak etmedi.

Rotasyon bekledi spor kamuoyu, oysaki Gökhan Gönül’ün yokluğu, Tosiç’in kart cezalı olması, Oğuzhan’ın sakatlığı derken Beşiktaş ideal kadrosundan 3 farklı oyuncu ile çıkmıştı zaten. Bunun üstüne extra rotasyon risk olurdu ve Şenol Hoca bu riski doğal olarak almadı. Kendisininde maç sonunda ifade ettiği gibi belki Negredo ve Lens’i daha önce oyuna almayı planlıyordu ama Adriano’nun sakatlığı engelledi bunu. Beşiktaş adına maça dair öne çıkanlar ise şöyle;

1.Beşiktaş Babel’in maaşını arttırmalı,bu kadar  hem özverili hem faydalı oyuncu yok şu an Süperlig’de

2.Caner geçen yıl talihsiz bir sakatlık yaşamıştı ama kendisine sahip çıkan Beşiktaş’a vefa borcunu çok doğru ödüyor, değil sadece Süperlig , Avrupa’nin en iyi hücum beklerinden biri.

3.Fenerbahçe’nin geçen seneki en iyi oyuncusu şu anda Beşiktaş’ta süre alan oyuncular içinde neredeyse en kötüsü. Bu önemli bir nüanstır ligimize dair, Lens’in fizik açıdan toparlanması şart.

4.Medel Beşiktaş’ın solundan gelen ataklarda biraz boy dezavantajı yaşadı ama pozisyon bilgisi üst düzey, hamleli, hırslı ve hızlı bir oyuncu. Kesinlikle daha iyisi gelene kadar defansın solunda oynamalı.

5.Cenk tam bir cengaver. Süper Kupa,Süper Lig, Milli takım ve Şampiyonlar ligi de dahil olmak üzere gol atmadığı platform yok ama Beşiktaş uzun bir sezon geçirecek ve Negredo’nun artık aidiyat duygusunu tamamen yaşaması gerekiyor bunun içinde goller atmalı yani daha fazla süre almalı.

Ricardo Quaresma’ya özel bir paragraf açmak istedim; Gençliğinde fiziki açıdan en iyi olduğu dönemlerde bile taktik disipline bukadar uymayan bir futbolcu iken Şenol Güneş’in elinde ‘’Elmas’’ misali parıldıyor. Dünya futbol tarihinin en önemli fenomenlerinden biri Beşiktaş efsanesi olacak, ne güzel!

Yorumlar
TREND HABERLER