ROPÖRTAJ

Eboue bombaladı! Fatih Terim kalsaydı...

Ünal Aysal yönetiminin kararı ile takımdan dışlanan ve lisansı askıya alındığı için şu anda forma giyemeyen Eboue, bombaladı.

Eboue bombaladı! Fatih Terim kalsaydı...
Eboue, Fatih Terim'in isteği ile Arsenal'den alınan ve 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan G.Saray tarihindeki en iyi sağ beklerden biri.. Temmuz ayında Ünal Aysal yönetiminin kararı ile takımdan dışlanan ve lisansı askıya alındığı için şu anda forma giyemeyen Eboue, Florya'daki evinde Hürriyet'i ağırladı, birbirinden önemli açıklamalar yaptı. 
 
3 sezonda 2 şampiyonluk yaşadığı sarı kırmızılı takımdan dışlanan Emmanuel Eboue "Planlı ve organize bir harekete maruz kaldım. Takımım şu an 4. yıldıza gidiyor diye bu konuda bildiklerimi anlatmak istemem" dedi.

GECE YARISI ARADILAR VE...

"Neden kadro dışı bırakıldığımı kesin olarak bilmiyorum. Bir futbolcuyu takımdan uzaklaştırmanızın sebebi olmalı. Bu kararı alacaksan da oyuncu ile oturur, konuşursun. Ama benim de duyumlarım var. Planlı ve organize, kısaca daha önceden alınan bir kararla bu harekete maruz kaldım. 

Ünal Aysal'a yakın bir ismin bu işte parmağı olduğunu, her şeyin transferim yüzünden olduğunu duydum. Ancak şu anda G.Saray'ın başarısını düşündüğüm için konuşmak istemiyorum. 

Benim Galatasaray'ı korumam gerekiyor. Galatasaray benim ailem. Altını çiziyorum kimse ile sorunum olmadı. Kampa çağırdılar. Son gün gece yarısı Florya'da çalışan Tuğçe aradı ve "Hoca seni kampta görmek istemiyor" dedi. Kısaca beni bir yönetici de aramadı. Herhalde korktular."  
  

 
PRANDELLİ İTİRAF ETTİ

"Prandelli ile kamptan döndüklerinde görüştüm. Kendisi bana, 'Bu karar bana ait değil. Ben seni İngiltere'den tanıyorum ve çok iyi olduğunu da biliyorum. Kararı ben almadım' dedi. Bakın Sabri, Eboue, Engin yada Yiğit... 

Hiçbir zaman Mancini ile bir sorun yaşamadım. Bu Prandelli yada Mancini'nin kararı değil. Zaten bir teknik adamın 2 sağ bekini birden kadro dışı bırakması çılgınlık. Bu teknik bir karar olamaz. Bu, kesinlikle organize alınmış bir karar. Bir gün kimin haklı olduğu ortaya çıkar. Ben işimi yapmaya devam ediyorum. Her gün antrenmana çıkıyorum. Ve hazırım. Gelecek yıl yine kadroda olabilirim. 

G.Saray'ın bana ihtiyacı varsa, yeteneklerime inanıyorlarsa, kulübüm için fedakarlık yapmaya da hazırım. Kalıp borcumu ödemek isterim. Taraftarlar bilsin ki, ben kadro dışı olsam da kalbim G.Saray'da."

Ünal Aysal'ın hiçbir futbol bilgisi yok

"Benimle ilgili kararı veren Ünal Aysal futbolu bilmez. O kadar randevu istedim, benimle konuşmadı."

Kadro ışı kalmasına yol açan iddiayı Eboue'ye soruyoruz: "Rakipleri, hakemleri aldattığın, kendini yere attığı için kadro dışı bırakıldığı iddia edildi?" 

"Bakın bu kararı veren Ünal Aysal... Futbol bilgisi yok. Hangi futbolcu maç sırasında yere düşmüyor. Koşarken darbe alırsan dengen bozulur, düşersin. Arsenal'de 8 sene oynadım. Böyle bir şey yaşamadım. Ya da G.Saray'da teknik direktörüm yanıma gelip 'Sen fazla kendini yere atıp düşüyorsun' gibi bir şey söylemedi.
"Aysal ile yüz yüze konuşmak için kaç kez randevu istedim. Hep sonra sonra deyip ertelediler. Onunla karşı karşıya gelseydim kalbimden geçenleri açıkça söyleyecektim. Avrupa'da "Eboue çok düşüyordu o yüzden kadro dışı kaldı" deseniz karşıdaki insan size güler.

Terim kalsa 4. yıldız çoktan gelmişti

ESKİ başkan Ünal Aysal'ın en büyük hatasının Fatih Terim'i göndermek olduğunu belirten Eboue, "Terim için tek bir cümle söyleyebilirim, çok iyi ve farklı bir adam. Beni buraya getirdiği ve sevdiği için söylemiyorum. Fatih Terim bizim için baba gibiydi. O gittiği için mutlu olamazdım.   
 
FATİH TERİM BiZiM iÇiN BABA GiBiYDi

Onun işine son verildiğinde kimse mutlu değildi. Fatih hoca sonuç ve başarı getiriyordu. 2 defa şampiyon olduk, Şampiyonlar Liginde çeyrek finale kaldık. 2 defa Süper Kupa'yı F.Bahçe'den aldık. Bunlar çok önemli. Kalsaydı yine şampiyon olurduk. Ve bu 4. yıldız yarışı başlamadan geçen yıl biterdi" diye konuştu.

İstesem FIFA'ya giderdim

- Geçtiğimiz ay alacağı olmasına karşın UEFA'ya gönderilen 'alacağı yoktur' belgesini imzalayan Eboue, "Kadro dışı kaldığımda ya da sonra kötü bir insan olsam FIFA'ya gidip şikayet ederdim. Ben kulübümü zor durumda bırakmak istemediğim için bunu yapmadım" ifadelerini kullandı.

5 maçı da kazanmalıyız

- "Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum. Artık G.Saray'ın hata yapmaması gerekli. 5 maçı da almak için takımın daha iyi konsantre olması gerekli."

Savaşa mı gidiyoruz? Bu yasak niye...

- "Türkiye'de deplasman yasağı kararı da kaldırılmalı. İki takımın taraftarı da derbide olmalı. Bu gerçekten kötü bir karar ve görüntü. Sonuçta oraya bir savaşa değil, futbol maçına gidiyorsunuz. Bu yasak o zaman niye? Bu olay futbolcuları da etkiliyor."

Böyle rekabet görmedim

- "İngiltere'de birçok derbi gördüm, çoğunda forma giydim. Arsenal-Tottenham, M.City-M.Utd, Arsenal-Chelsea...Ama ben böyle bir rekabet ve derbi hiçbir yerde görmedim. Galatasaray-Fenerbahçe maçı dediğiniz zaman insanlar bir anda değişiyor. Halbuki sonuçta bu bir futbol maçı."

Emre İngiltere'de bunları yapamazdı 

Arsenal'de oynadığı dönemde Newcastle forması giyen Emre Belözoğlu'nun orada hırsının sadece topa olduğunu söyleyen G.Saraylı Eboue, "Ama burada farklı bir Emre var. Bunları İngiltere'de yapsa 5-6 maç oynayamaz. Avrupa'da hakemlere küfredemezsin" dedi.

3 sezon G.Saray'da forma giyen ve 10 aydır da TV'den maçları takip eden Eboue'ye Türk futbolu hakkında düşüncelerini sorduk. Sorumuzu yanıtlarken konu, Eboue'nin verdiği örnekle F.Bahçe kaptanı Emre Belözoğlu'na geldi. 

"Bir kere kuralların sert ve herkese eşit şekilde uygulanması gerekli. Kimseye taviz verilmemeli. Herkese aynı kural ve kanun işlemeli. Örnek vereyim. Emre'yi Newcastle'da oynadığı dönemden tanıyorum. İyi bir insan. İngiltere'de rakiplerine, hakemlere bu kadar sert davranmıyordu. Hırsı sadece topa idi. Rahat ve iyi biriydi. Ancak burada farklı bir Emre var. Değişmiş gibi geldi bana."

AYRIMCILIK OLMAMALI

Kim olursa olsun hakemin kararı, kuralı uygulaması gerekli. Hakemlere, rakip oyunculara davranışları burada çok farklı. Emre bu davranışları İngiltere'de yapsa belki 5-6 maç oynayamaz. Ceza alır. Avrupa'da hakeme küfredemezsin mesela. Bazı kuralları federasyonun taviz vermeyip koruması lazım. Federasyon ve hakemler ayrımcılık yapmadan sert kararlar vermeli. Alın işte bakın dünya yıldızı Suarez kaç maç ceza aldı. Onun gibi bir dünya yıldızına ayrımcılık yapıldı mı? Aylarca oynamadı."

Taraftar Emenike'den çiçekle özür dilemeli

- Futbolcular duygusaldır diyen Eboue, F.Bahçe taraftarının tepki gösterdiği Emenike ile ilgili de konuştu:
"Kim olursa olsun bu hiçbir futbolcunun hak etmediği bir davranışa maruz kaldı. İngiltere'de Arsenal-Wigan maçında benzer bir olay yaşandı. Taraftarlar takımı ıslıkladılar. Ama maçtan 2 saat sonra kulübe gelip özür diler. 2 gün sonra çıktığımız maçta ise tüm takımdan özür dileyerek çiçek attılar. Bence Emenike'den de kendi taraftarının özür dilemesi gerekli. Bu iyi bir örnek. Çiçek atabilirler mesela. Futbolcu da bir insan." 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER