YAZARLAR

Durmak yok yola devam

Fenerbahçe artık transferde ince eleyip sık dokumalı ve uzun vadeli projelere imza atmalıdır. Aldığı gençleri yüksek bedellerle satabilmeli, yıldız oyunculardan maksimum katkıyı almalıdır. Laf olsun diye transfer dönemi kapanmıştır.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Son 5 haftada ortaya koydukları futbol ile taraftarına da şampiyonluk konusunda cesaret veren Fenerbahçe yoluna tam gaz devam ediyor. Eskişehirspor deplasmanında da 3 golle sahadan galibiyetle ayrılarak bir maç fazlası ile liderliğe yükseldi. Fenerbahçe içeride ve dışarıda en az puan kaybı yaşayacak takım oldu. Ben pek puan kaybı olacağını düşünmüyorum artık. Takım da kim oynarsa oynasın öncekini aratmıyor. Hasan Ali – Caner, Gökhan – Şener, Volkan-Markoviç, Nani – Alper, Fernandao – Van Persie, Ozan – De Souza ikililerini kıyasladığımızda kim oynarsa oynasın takımın düzeni değişmiyor. Kalede Volkan güven veriyor. Stoperde Kjaer ve Alves geçit vermiyor. Onlardan birisi olmadığında Ba onların eksikliğini hissettirmiyor.

Bu futbol ve bu azim ile sezon sonu şampiyonluk gelecek inşallah. Fenerbahçe de teknik kadrosundan oyuncusuna, yönetiminden taraftarına buna inanıyor. Sezon sonu dördüncü yıldız gelecek ve önümüzdeki yıl takım şampiyonlar liginde boy gösterecek.

Son zamanlarda Fenerbahçe maçları sonrası rakip Teknik Direktörler ya da hocalar gündem oluşturma peşindeler. Bu hafta sesi soluğu çıkmayan Okan Buruk Fenerbahçe maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. Maç esnasında kendi oyuncusu taç atışı kullanıp kontra atağa çıkacakken bile topu arkasına saklayan bir hocadan bahsediyoruz. Galatasaray’a karşı çıktığı tüm maçları kaybeden birisinden bahsediyoruz. Yine aynı şekilde Eskişehirspor başkanı maç sonu şov peşinde koşuyor. Maçta bir pozisyonda hata var o da Mehmet Topal’ın pozisyonu. Bunu Fenerbahçeliler de mert bir şekilde söylüyor Mesut bey. Senin oyuncun ceza sahası içinde topu eli ile kesti ya sende ondan bahset ki bizde seni dinleyelim. Senin derdin puan ya da maç felan değil.

Ayrıca maç sonu hakkını savunduğunu iddia edip mikrofonlara konuşurken yanına gelen bir Fenerbahçe taraftarı sana ceza sahası içindeki pozisyonu soruyor ama sen “defol” diyorsun. Ev sahibine yakışır bir hareket mi? Madem o kadar haklısın, sırtınızı döneceğinize cevap verin. Evet o pozisyonda da penaltı vardı diyebilirsiniz. Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Onun için sizi ciddiye alanda yok.

Fenerbahçe artık transferde ince eleyip sık dokumalı ve uzun vadeli projelere imza atmalıdır. Aldığı gençleri yüksek bedellerle satabilmeli, yıldız oyunculardan maksimum katkıyı almalıdır. Laf olsun diye transfer dönemi kapanmıştır. İsmi geçen oyuncular var. Hakim, Robben, Falcao gibi yıldızların adı geçiyor ama Fenerbahçe transferde mali konuları da dikkate alarak hareket ediyor. Malum Galatasaray’ın düştüğü durum ortadayken onların durumuna düşmek istemezler. Yeni yıla vergi cezası ile giren ve yine Uefa’nın mali konularda yetersiz gördüğü ve Şubat ayında ceza vereceği Galatasaray bakalım Türk kulüplerinin ne kadar aklını başına getirecek. Muhtemelen Avrupadan men ya da transfer yasağı cezası gelecek. Onun için Fenerbahçe kimsenin gazına gelmeden kendi geleceğine göre bütçe çıkartıp bütçeyi aşmayacak ya da karşılığı olan transferler yapmalı. Transfer edilen oyuncuların transfer ücretleri forma, kombine ve bilet satışları ile sağlanmalıdır. Transfer bedelleri takımın sırtına yük olmamalıdır. Artık Mehmet Topuz transferlerinin bir daha yaşanmayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe taraftarı da gerçekten bu konuda hemfikirdir. Yetenekli olsun, takıma katkı sağlasın, giderken de bonservis bedeli ile satılsın.

Son olarak forvetlerin form yakaladığının da altını çizmek isterim. Fernandao 8, Van Persie 7, Nani 6 gole ulaştı. Sezon sonunda Fernandao ve Van Persie 20, Nani ise 10 gol barajını aşacaktır. Fenerbahçe taraftarı bol gollü maçlara, hattricklere  hazırlıklı olsun.

Yorumlar
TREND HABERLER