DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası'nda ilk çeyrek finalist belli oldu

FIFA Dünya Kupası son 16 turunda müthiş düelloya sahne olan maçta Fransa, Arjantin'i 4-3 yenerek ilk çeyrek finalist oldu.

Dünya Kupası'nda ilk çeyrek finalist belli oldu

Horozlar'ın genç yıldızı Kylian Mbappe, 1 penaltı yaptırırken, 2 gole de imzasını koydu ve maçın yıldızı oldu. Messi ise turnuvaya erken veda etti.

FIFA Dünya Kupası son 16 turunda büyük çekişmenin yaşandığı maçta Fransa, Arjantin'i 4-3 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.  
 
Horozlar'ın çok şeyler beklediği Kylian Mbappe, maçın adamı oldu. 19 yaşındaki yıldız ilk golde penaltıyı yaptıran isim olurken, 2 gole de imzasını koyarak yıldızlaştı. 

Mbappe'den sosyal medyayı sallayan depar!


Fransa'nın gollerini 13'te Griezmann (penaltı), 57'de Pavard, 64 ve 68'de Mbappe attı. Arjantin'in sayıları ise 41'de Di Maria, 48'de Mercado ve 90+3'te Aguero kaydetti. 

İLK YARI BERABERE BİTTİ : Karşılaşmanın 13. dakikasında Kylian Mbappe'nin yerde kalmasıyla Fransa penaltı kazanırken Antoine Griezmann'ın golüyle 1-0 öne geçti. 41. dakikada sahneye çıkan Angel Di Maria, uzak mesafeden sert bir vuruşla skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARIDA MBAPPE ŞOV YAPTI : İkinci yarıya ise Arjantin hızlı başlayan taraf oldu. 48. dakikada Lionel Messi'nin şutunda son hamleyi yapan Mercado, topu ağlara gönderdi ve Arjantin'i 2-1 öne geçirdi. 

Arjantin'in golünün ardından ise tam anlamıyla bir Fransa fırtınası başladı. 57. dakikada Bernard Pavard'ın ceza sahası dışından harika golüyle önce skora denge geldi. Ardından sahanın yıldızı Kylian Mbappe, Arjantin'in kabusu oldu.

19 yaşındaki yıldız futbolcu, 64. dakikada takımını çeyrek final yolunda öne geçirdi, 68. dakikada ise farkı ikiye çıkarttı. 90+3. dakikada Sergio Agüero'nun attığı gol skoru belirledi ve Fransa, Arjantin'i 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Messi adeta yıkıldı : Arjantin'in süper yıldızı Messi ise yine bekleneni veremedi ve turnuvaya erken havlu attı. Milli Takım performansı eleştirilen yıldız oyuncu maç sonrası büyük yıkım yaşadı. 

İLK 11'LER
 
Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Kante, Matuidi, Pogba, Mbappe, Griezmann, Giroud.
 
Arjantin: Armani, Mercado, Tagliafico, Mascherano, Rojo, Otamendi, Banega, Di Maria, Perez, Pavon, Messi

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER