MAÇ ANLATIMLARI

Dünya Kupası'nda 11 kişi gözaltına alındı

Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda bilet skandalı yaşandığı ortaya çıktı.

Dünya Kupası'nda 11 kişi gözaltına alındı
Dünya Kupası’nın düzenlendiği Brezilya’da bilet satışlarından fahiş kazançlar elde eden bir çeteye operasyon düzenlendi ve toplamda 11 kişi gözaltına alındı.

Rio polisinin düzenlediği operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Başlarında Cezayirli Mohamadou Lamina Fofana'nın olduğu çetenin Dünya Kupası maçlarının biletlerini %200 ile %1000 arasında değişen karlarla sattıkları ve maç başına neredeyse 1 milyon dolar kar ettikleri iddia ediliyor.

Ajansspor'un haberine göre; Çetenin bazı tur şirketleriyle anlaştığı ve ülkeye gelen turistlere fahiş fiyatlara maç bileti sattıkları belirtiliyor.Konu hakkında konuşan bir polis yetkilisi bazı FIFA üyelerinin de işin içinde olabileceğini söylerken, "Çetenin başındaki Fofana'nın arabasında FIFA'ya ait bir sticker var ve FIFA'nın düzenlediği her organizasyona rahatça girebiliyor. Şu ana kadar 4 Dünya Kupası'nda bu işi yaptıklarını itiraf ettiler. Dünya Kupası nerede düzenleniyorsa oraya gidiyorlar. Yerel tur şirketleriyle anlaşıp maçları izlemeye gelen turistlere fahiş fiyatlara bilet satıyorlar" diye konuştu.

Soruşturma kapsamında Rio'da 9 kişi, Sao Paulo'da ise 2 kişinin göz altına alındığı açıklandı. 7 kişinin daha göz altına alınması bekleniyor.

FIFA ise şimdilik konu hakkında bir açıklama yapmadı.

DÜNYA KUPASI

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER