2014 DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası'na damga vuran kaleciler

Golcüler mi kaleciler mi tartışmaları bir yana dursun bu Dünya Kupası'nın şüphesiz kahramanları kaleciler

Dünya Kupası'na damga vuran kaleciler - Sayfa 1

Golcüler mi kaleciler mi tartışmaları bir yana dursun bu Dünya Kupası'nın şüphesiz kahramanları kaleciler oldu.

Dünya Kupası'na damga vuran kaleciler - Sayfa 2

Keylor Navas Kupanın en çok dikkat çeken kalecisi Kosta Rikalı Navas oldu. Navas, La Liga’da da geçen sezon başarılı bir sezon geçirdi. Levante’de oynuyor. Uruguay maçında çok iyi kurtarışlar yaptı. Yunan Gekas’ın penaltısını kurtardı. Navas: “Ben zaten büyük futbolculara karşı oynuyordum. Hiç korkmadım” diyor.

Dünya Kupası'na damga vuran kaleciler - Sayfa 3

Guilermo Ochoa Brezilya’ya elenen Meksika çeyrek finali göremedi, ama performansıyla büyük beğeni topladı. Dikkat çeken futbolcuların başında da kaleci Ochoa geldi. Ochoa özellikle golsüz berabere kaldıkları Brezilya maçında büyük iş çıkardı. Meksikalı kaleci kariyerini Fransa’nın Ajaccio takımında sürdürüyor. Takım küme düştü, Ochoa’nın sözleşmesi de geçen sezon sona erdi. Bonservisi elinde. 29 yaşındaki file bekçisi ile en çok ilgilenen kulüp Liverpool.

Dünya Kupası'na damga vuran kaleciler - Sayfa 4

Tim Howard ABD’nin tecrübeli kalecisi Tim Howard, Belçika maçında inanılmaz kurtartışlar yaptı. Eğer o olmasaydı ABD farklı mağlup ayrılabilirdi. 10’dan fazla net gol pozisyonunu çıkartan Howard buna karşın takımın elenmesini engelleyemedi.