DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası’na boykot tehdidi!

İngiltere’de eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia’nın zehirlenmesinin ardından başlayan kriz büyüyor.

Dünya Kupası’na boykot tehdidi!

Dünya genelinde 27 ülke 139 Rus diplomatı sınır dışı ettiğini açıklamasının ardından İzlanda, haziran ayında Rusya’da yapılacak 2018 FIFA Dünya Kupası’nı boykot edeceğini bildirdi.

Polonya ve İzlanda şampiyonayı boykot edeceğini duyurdu. Danimarka, İsveç ve Japonya ise boykot konusunu istişare ettiklerini açıkladı. Bu arada Rus diplomatları sınır dışı edeceğini açıklayan ülkelerin sayısı 27’ye yükseldi.

Avrupa Birliği üyelerinden Fransa (4), Almanya (4), Polonya (4), Çekya (3), Litvanya (3), Danimarka (2), İtalya (2), Hollanda (2), İspanya (2), Hırvatistan (1), Romanya (1), Estonya (1), Finlandiya (1), Macaristan (1), Letonya (1), İsveç (1), İrlanda (1) Rus diplomatı sınır dışı edeceklerini duyurdu. Avusturya, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi, İsviçre, Portekiz bu etapta Moskova yönetimine karşı bu tür bir tedbir almayı düşünmediklerini açıkladı. AB üyesi olmayan Avrupa ülkelerinden Ukrayna (13), Moldova (3), Arnavutluk (2), Avustralya (2), Makedonya (1) ve Norveç (1) Rus diplomatı sınır dışı ettiğini açıkladı. ABD ise 60 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıklamıştı.

NATO DA DEVREYE GİRDİ : Öte yandan ‘ajan krizi’ne NATO da dâhil oldu. NATO içindeki ve müttefik ülke başkentleri arasındaki yoğun danışmalar sonrasında 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal ederken, 3 akreditasyon başvurusunu da bloke etti.

Türk hakemin kararı dev maçta ortalığı karıştırdı!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER