YAZARLAR

Derin çelişki..

Fenerbahçe’nin şu an oynadığı futbol Türkiye’deki misyonu ile ciddi derecede çelişiyor. Fenerbahçe bu ülkenin Atletico Madrid’i değil Real Madridi.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

‘’Oyun tarzları birbirinden bukadar farklı iki takımın aralarında sadece bir puan olması derin bir çelişki. Bir tarafta sezon başından beri hızlı, organize ve keyif veren Beşiktaş.  Bir tarafta sürekli ilk 11’i değişen, organize atak sayısı bir elin 5 parmağını geçmeyen, sıkıcı demode futbol oynayan Fenerbahçe. Beşiktaş attğı 41 gol karşılığı 41 puan aldı. Yani attığı her gol başına 1 puan aldı. Fenerbahçe ise 27 gol ile 40 puana ulaştı. Yani attığı her golun 1.48 civarı puan katkısı var. Bu Fenerbahçe açısından tehlikeli bir durum, Fenerbahçe zor gol atıyor ve ligin ikinci yarısı daha zor geçecek. Yani bu gol sayıları ile bu puanlara ulaşamayabilir.’’

Sezon başı yapılan transferler sadece Fenerbahçe’lileri değil tüm futbolseverleri heyecanlandırmıştı, Avrupa medyasının dikkatini üzerimize toplamıştı. Bu kadar kaliteli transferler yapan Fenerbahçe, sezon sonu sonuç ne olursa olsun teknik direktör konusunda hata yaptı. Perreira, Fenerbahçe’yi şampiyon yapabilir, çok zor ama belki Avrupa liginde de finale taşıyabilir lakin Fenerbahçe’nin şu an oynadığı futbol Türkiye’deki misyonu ile ciddi derecede çelişiyor. Fenerbahçe bu ülkenin Atletico Madrid’i değil Real Madridi. Yani bu şu anlama geliyor, Fenerbahçe tıpkı Atletico gibi maç maç strateji değiştirecek, adım adım gidecek bir klüp değil. Kendi felsefesi olan ofansif temellere dayalı oyun stratejileri olan böyle bir geleneğe sahip bir klüp. Perreira’nın bakış açısı daha farklı, 9 maçını tek farklı skorlarla, eli yüreğinde bitiren bir takım istemiyor taraftar.Perreira hedefe giden her yolun mübah olduğunu düşünüyor belki, ama mübah değil bunu bilmeli.

Sow’un varlığında çift forvet oynayan, çok gol atıp nispeten daha fazla gol yiyen Fenerbahçe, Sow’un satılmasının ardından sistem değişikliğine gitti. 4-4-2’den 4-2-3-1’e döndü. Zaten sorun sistemler değil sorun mantelite. Beşiktaş’ta aynı formasyon ile sahaya çıkıyor. Üstelik Fenerbahçe’nin back oyuncuları Beşiktaş’a göre hem daha ofansif hemde daha kaliteli oyuncular, burada asıl problem orta sahalar. Fenerbahçe ciddi transferlere rağmen Emre’nin boşluğunu dolduramadı. Emre defanstan sırtı dönük top alıp atakları başlatan aynı zamanda oyunun hızını belirleyen, karakteri ile de takıma liderlik eden futbolcuydu hernekadar  kötü bazı huyları olsa da Fenerbahçe orta sahasının lideriydi...

İkinci yarı başlarken Fenerbahçe bir forvet transferi yapmalı. Özellikle kendi evinde Anadolu takımlarına karşı daha baskılı kendine yakışır bir futbol oynamalı. Beşiktaş ile şu an puan farklı bir olabilir ama oyun fark 10’dan aşağı değil..

Yorumlar
TREND HABERLER