YAZARLAR

Derbi vasat gol kesat!

Günler öncesinden konuşulmaya başlayan ve neredeyse dünya derbisi olarak şişirilen Galatasaray – Fenerbahçe maçı vasatlıktan öteye gidemedi. Fenerbahçeli Vandallar yine iş başındaydı. TFF'de “Yabancı oyuncu varsa yabancı hakem de olmalı”

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Galatasaray Fenerbahçe derbisi futbolseverleri ekran başına topladı. Günler öncesinden konuşulmaya başlayan ve neredeyse dünya derbisi olarak şişirilen Galatasaray – Fenerbahçe maçı vasatlıktan öteye gidemedi.

Hakemliğe Cüneyt Çakır'ın atanması fazlaca polemik yarattı ve Galatasaray cephesi haklı çıktı.

Tudor'un tek sürprizi ilk 11'de Denayer'i oynatmasıydı. Maça tempolu başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu.  Maçın ilk dakikalarında bulduğu pozisyonlar Kameni'den dönen Galatasaray' da neredeyse sarı kart görmeyen oyuncu kalmadı. 3. dakikada Feghouli'nin şutu savunmaya çarparak kornere gitti. 6. dakikada Janssen topu Galatasaray kalesine yollamış olsa da, Serdar Aziz'e yaptığı faul nedeniyle gol geçersiz sayıldı.

Galatasaray'ın  2 penaltısının verilmediği maçta kazanan elbette ki farkın açılmasından korkan federasyon oldu. Hasan Ali'nin ceza sahasında topa eliyle dokunduğunu görüp penaltıyı vermeyen hakem ve yan hakem varken, güven sorgulaması yapmanın haklılığı göze çarpıyor. Galatasaray'da Mariano,Denayer,Belhanda ve Fernando sarı kart gördü.Fenerbahçe'de ise Neto ve Alper Potuk sarı kart gördü. Maçın 73. dakikasında Belhanda'ya gösterilen kırmızı kartın komikliğinden bahsetmek yersiz olur.

Maçın sonucuna gelince, puanlar paylaşıldı. Galatasaray'ın galibiyetle ayrılacağı maçtan akılda kalan şeyler ise, müthiş koreografi, güzel atmosfer ve hakemler oldu. Cüneyt Çakır, Avrupa'da bu kadar başarılı sayılırken, Türkiye’deki maçları katletmesinin gözardı edilmesi kabul edilemez.

Eğer sen ev sahibiysen, üstüne bir de Galatasaray’san, işi buraya getirmeden hem karşı takımı, hem de hakemleri yenmen gerekiyor.

“Yabancı oyuncu varsa yabancı hakem de olmalı” demiştim

Sorun yabancı sınırında değil, yerli sınırı olmamasında. Yalnızca yabancı oyuncu transferini değil, yabancı hakem transferini masaya yatırmalı ve ülkece onaylamalıyız. Bundan 6 yıl önce "ithal hekim gibi ithal hakem de getirilmeli" ve 2 yıl öncede bu sayfada “Yabancı oyuncu varsa yabancı hakem de olmalı” başlığıyla yazdığım yazıda bu hususa değinmiştim. Nitekim Türk futbolunda yabancı oyuncu varsa yabancı hakem neden olmasın? Ayrıca futbol bir bütün olarak düşünüldüğünde yabancı futbolcu, teknik direktör hatta şimdi var mı bilmiyorum ama bir zamanlar TFF’de dahi yabancı uzmanlar bulundurduğuna göre Türk futboluna kalite getirebilsin diye yabancı hakem de olabilmeli.

Zira hakem müessesesi birtakım çevrelerin tekelinde olduğu görülüyor. Türk Futboluna kalite gelebilmesi için öncelikle bu tekel yıkılmalı. Ayrıca hakemlik rant kapısı olarak görülmemeli!

Türk futbolu yabancı hakem seçeneğini artık ciddi ciddi düşünmelidir.

Yoksa bu düzen böyle gider...  

Fenerbahçeli Vandallar yine iş başındaydı

Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Spor Bakanlığı radikal bir kararın altına imza atarak, Galatasaray deplasmanına gelecek Fenerbahçeli taraftarlar gelirken bindiği otobüsün camlarını kırarsa maça alınmayacak diye diye belirtilmişti.

Ancak derbi öncesi fanatik Fenerbahçe taraftarlarından yine gerginlik, yine holiganizm, yine şiddet… Fenerbahçeli sporseverleri tenzih ederim sözüm Vandal ruhlu kişilere..

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında dün akşam oynanan maç öncesinde yine gerilim yaşandı. Fenerbahçeli taraftarlar, kendilerini taşıyacak otobüslerin camlarını kırdı. Bazı taraftarlarlar polisle arbedeye girdi.

Fenerbahçe taraftarlarını taşıyan otobüslerden birinin camı kırılırken, bu araç içindeki kişiler stada sokulmayarak, gözaltına alındı.

Kamu malına zarar veren, ortamı geren Vandallar hangi takımdan ve hangi çevreye ait olurlarsa olsunlar cezalandırılmalı vede verdikleri zarar mislice tahsil edilmeli.

Yorumlar
TREND HABERLER