FENERBAHÇE

Derbi öncesi tehlikeli gerginlik

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi yaklaştıkça gerilim artıyor.

Derbi öncesi tehlikeli gerginlik

Sarı-kırmızılı taraftarın Kadıköy’e gideceği dev maç öncesi kulüpler arasındaki kıvılcım, basketbolda yakıldı. Sert demeçler ve atılan ‘Tweet’ler endişe yarattı.

Derbi yaklaşıyor, ortam geriliyor… Türk futbolunun klasiği Fenerbahçe Galatasaray kapışması bu pazar Ülker Stadı'nda sahne alacak. Bu mücadele öncesi basketbolda oynanan derbide istenmeyen görüntüler yaşandı. Galatasaraylı oyuncu Göksenin Köksal'ın kendilerine küfrettiğini belirten Fenerbahçeli taraftarlar, sahaya yabancı madde yağdırdı. Başkan Aziz Yıldırım mikrofonu eline alıp anons yapmak zorunda kaldı. Gerginlik maçın ardından sanal âleme taştı.

SANAL ALEMDE DERBİ DÜELLOSU

Başantrenör Ergin Ataman'ın, salonda çalınan ‘Çalgıcı Karısı Binnaz' şarkısını eleştirmesine, sarı-lacivertli yönetici Barış Aydil, Twitter'dan, “Her mağlubiyette kamufle etmek için başka konuları mevzu bahis yapma. Azıcık delikanlı ol delikanlı Gergin A.” yazdı. Galatasaray yöneticisi Ural Aküzüm de Twitter'dan, M. Mahmutoğlu'nun yaptığı anonsun TBF yönetmeliği çerçevesinde ‘3. anons' sayılacağını ve Fenerbahçe’nin salonunun kapanması gerektiğini, savundu.

Jan Olde Riekerink'in derbi planı

61  NUMARA KÜFRETTİ’

Fenerbahçe kulübü, internet sitesi üzerinden isim vermeden Göksenin Köksal'ı işaret ederek ceza verilmesini istedi. Açıklamada, özetle, “Rakip takımın 61 numaralı oyuncusunun, özellikle takımımız farkı açtığında, tribünlere yönelik galiz küfürleri ve vücut hareketleri, tüm kamuoyunun malumudur. Bu oyuncunun her eylemi için hem 6222 sayılı yasa hem de TBF Disiplin Talimatları nezdinde gerekli şikâyetler delilleriyle birlikte yapılacaktır” denildi.

‘OPERASYON’ VURGUSU

AMK'nin haberine göre; Galatasaray, alınan ‘polemiklere karşı yanıt yok' kararını, Fenerbahçe'nin açıklaması karşısında ‘esnetti.' Aziz Yıldırım için ‘malum başkan' denilen açıklama özetle şu şekilde: “Fair-play'den kendi çıkarları söz konusu olunca bahseden malum kulübün 20 Kasım'daki maç öncesi yaptığı kışkırtıcı davranışları kınarız. Salonda yaşanan rezilliklerin, Göksenin Köksal üzerinden yapılan algı operasyonuyla aklanmaya çalışılması Türk halkının zekâsına hakarettir.”

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER