TENİS

Davis Kupası'nda finalin adı belli oldu

Teniste Davis Kupası'nda finalin adı belli oldu. Şampiyonluk için Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek.

Davis Kupası'nda finalin adı belli oldu

Arjantin ile son şampiyon Büyük Britanya'yı karşı karşıya getiren Davis Kupası yarı final eşleşmesi büyük bir heyecana sahne oldu.

Arjantin 2-0 öne geçtikten sonra önce çiftler maçını kazanan Büyük Britanya, Andy Murray’nin galibiyeti ile skoru 2-2'ye getirdi. Finale çıkacak ülkeyi Dan Evans ile Leonardo Mayer arasındaki maç belirledi. Büyük Britanyalı Evans ilk seti 6-4 alsa da diğer setleri 6-3, 6-2 ve 6-3 kazanan Mayers, Arjantin'i finale taşıdı. 

Diğer yarı final Hırvatistan ile Fransa'yı karşı karşıya getirdi. Seride 2-1 önde bulunan Hırvatistan’a final biletini getiren isim dünya 11 numarası Marin Cilic oldu. Richard Gasquet ile karşı karşıya gelen Cilic, rakibini 6-3, 6-2 ve 7-5 sonuçlanan setlerle yendi. Böylece seriyi 3-1 kazanan Hırvatistan, Arjantin'in rakibi oldu. 

Tarihinde 2. kez finale çıkan Hırvatistan, 2005'teki ilk finalinden şampiyonluk kupası ile ayrılmıştı. Arjantin ise Davis Kupası'nda 5. kez final oynayacak. 1981, 2006, 2008 ve 2011'de finale çıkan Arjantin'in henüz şampiyonluğu bulunmuyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER