ROPÖRTAJ

Cüneyt Çakır'a Zekeriya Alp sahip çıktı

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin çok eleştirilen hakemi Çakır'a sahip çıktı.

Cüneyt Çakır'a Zekeriya Alp sahip çıktı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki kararları nedeniyle çok tartışılan Cüneyt Çakır'a MHK Başkanı Zekeriya Alp sahip çıktı.

Sabah Gazetesi, Zekeriya Alp ile görüştü ve çok konuşulacak bir röportaja imza attı.

"HİÇ HAKEM CEPHESİNDEN BAKAN YOK"
"F.Bahçe-Beşikta ş derbisinde herkes kendi cephesinden baktığı için tepkili. Beşiktaşlılar, 'Necip niye atıldı; Alves'e, Emenike'ye niye kırmızı gösterilmedi' diyor. F.Bahçeliler ise, 'Mustafa'nın penaltısı niye verilmedi' diyorlar. Hiç hakem cephesinden bakan yok. Hatalar var ve her zaman olabilir. Ancak art niyet yok. Gönül ister ki hiç hata olmasın ama mümkün mü? Fakat futbolcuların sahada hakemlere abartılı tepkileri, tribünleri de ateşliyor ve ortam geriliyor. Bu yüzden futbolcuların hareketlerine ve yöneticilerin demeçlerine dikkat etmesi çok önemli."

GÖRMEYEN HAKEM YANAR!
"G.Saray maçında 4. hakem, Bilic'e müdahale ediyor. Rapor yazıp 3 maç ceza aldırıyor. Ancak Kayseri-F.Bahçe maçında Caner'in pozisyonunda hiç görmüyor, karışmıyor, raporlamıyor. 4. hakemin görmesi lazım. Göremiyorsan cezayı alırsın. O maçların yardımcıları ve 4. hakem maç alamadı. Lua Lua'nın gösterdiği orta parmağı görmeyen hakem 7 haftadır maç alamıyor."

AVRUPA'DA İYİLER ÇÜNKÜ BASKI YOK
Avrupa'da başarılı maç yöneten hakemler niye Türkiye'de aynı performansını sergileyemiyor?
"Saha içinde futbolcu, saha dışında medya ve tribünlerden hakemler üzerinde büyük baskı oluşturuyor. Bu sene kenar yönetimlerin baskısı azaldı. Sezon öncesi teknik adamlarla hakemleri buluşturduk. Bu görüşmelerin meyvesini topladık. Bu yıl farkındaysanız kulübe ile hakemler arasındaki gerginlikte geçen yıllara göre bir azalma var. Tribünler futbolcu reflekslerinden etkileniyorlar. Tahrikler hakemleri olumsuz etkiliyor. Bu baskıhakeme daha çok hata yaptırıyor. Şimdi Süper Lig'in yanı sıra PTT 1. Lig'den de teknik direktörleri davet edeceğiz. Hakemlerle futbolcuları bir araya getirmeyi planlıyoruz."

ALTI HAKEME TEPKİLER OLUMLU
"Hatalar ve baskılar oluyor. Şimdiye kadar her türlü baskıya göğüs gerdik, gereceğiz. Biz doğru olduğuna inandığımız şeyi yapıyoruz. Hakemlerimize de bunu aşılıyoruz. Cesur, kararlı ve adaletli olun. Baskılara boyun eğmeyin. İnanıyorum ki hakem hatalarının daha az, futbolun daha çok konuşulacağı dönemleri hep birlikte yaşayacağız. 6 hakem uygulamasıyla ilgili çok olumlu dönüşler var. Birkaç yanlış karar çıktı. Yüzde 80 olumlu. 18 içinde gelişen her pozisyona yakın oldukları için müdahale etme şansları var ve yardımcı oluyorlar."

MEDYAYA DA ELEŞTİRİ
MHK Başkanı Zekeriya Alp'e, "Takımlara eğitim veriyorsunuz, medya için de TSYD ile birlikte bir eğitim semineri organize edilse iyi olmaz mı?" diye soruldu. Cevabı keskin oldu: "Böyle bir organizasyon planladık. 168 kişiye sezon başı davetiye gönderdik. Eğitim semineri ve arkasından bir yemek yiyelim istedik. Ancak sadece 6 kişi cevap verdi. İlgisizlik olunca bu iş iptal oldu. Devre arası seminere bekleriz. Eğer iyi bir katılım olursa her ortamda her şartta bilgilerimizi medya ile paylaşmaya hazırız."

HATALAR 'MAİL' ATILACAK!
"TFF tarihinin en yoğun eğitim programını uyguluyoruz. TFF ve MHK olarak devre arası sonrası Süper Lig, PTT 1.Lig ve Türkiye Kupası maçlarındaki önemli pozisyonları hakem hatalarını ve örnek kararları klipler haline getireceğiz. Hakemler şifreyle TFF sitesinden bu görüntülere ulaşacak. Klibin altında pozisyonun yanlışlığıyla ilgili yorum ve analiz yer alacak. Ayrıca UEFA yeni bir uygulamaya başladı. Hakemlerimizin mail adreslerine, tüm hakemlere bu klipleri yollayacağız ve onların görüntülü olarak eğitimlerini ve gelişimlerini de sağlayacağız."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER