YAZARLAR

Constant 'Robot' değil ama Trabzonspor'da matbaa değil!

Constant 'Robot' değil ama Trabzonspor'da matbaa değil!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor'da disiplinsiz davranışları nedeniyle Teknik Direktör Ersun Yanal'ın antrenmanlara almadığı Kevin Constant'ın durumu netlik kazanmalı.  Hoca ve teknik heyet onun robot olmadığını biliyor ama oda Trabzonspor'da karşılıksız para basan matbaa olmadığını bilmeli.

Harcanan milyon Eurolar’a rağmen önce kupa ardından Avrupa’ya havlu atıp, ligde de Galatasaray’dan 14 fark yiyen Trabzonspor, sorumsuz davranışlar sergileyen futbolcularına çeki düzen vermeli.

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Constant hakkında aldığı karar son derece doğru bir karardır. Takımın başarı durumu ortada iken kendisine bel bağlanmış futbolcuların sorumsuz davranış içinde olmaları elbette kabullenilemez.

Sezon başında Milan'dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen ve imzaladığı 4 yıllık sözleşme karşılığında Trabzonspor'dan alacağı garanti para 9 milyon Euro'yu bulacak olan Kevin Constant hakkında bir an önce karar verilmeli.

Zira Trabzonspor'a 4 yıllık maliyeti bonservisiyle birlikte 11 milyon 500 bin euroya ulaşan ancak kendisinden beklenen performansı gösteremeyen, Afrika Kupası nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalan Constant, bu sezon bordo mavililerin oynadığı 39 resmi maçın sadece 22 tanesinde forma giymiş olduğu biliniyor. Bu karşılaşmaların 20'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Gineli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında takımı adına ancak 2 gol kaydedebilmiş. Ancak ne umutlar ile alınmıştı. Takıma katkı sunması gerekirken o gidip Batum'da eğlence mekanlarında boy gösteriyor.

Constant Trabzonspor'u matbaa mı sanıyor?

Gineli futbolcu kadroya alınmayışı ile ilgili olarak, “Robot mu olmam isteniyor. Ben de insanım. Bugüne kadar hiçbir idmanı kaçırmadım. Bana bu saatte ‘gel’ dendi geldim, ‘git’ dendi gittim. Benim de özel hayatım var. Kızdığım bana izin verilmemesidir. Ama başkalarına izin veriliyor” dediği öğrenildi.

Ancak Trabzonsporlu taraftarlarında "her oyuncumuz aldığı parayı hak etmeli. Bu Constant için de geçerli" diye düşünebilirler.

Kevin Constant gibi kariyerli futbolculara bizim oyuncularımızdan 3-4 kat fazla para veriliyor ama o parayı hak etmek için acaba gerçekten gereğini yerine getiriyorlar mı? Bunu da onların düşünmesi lazım.

Trabzonspor'da İtalya'da olduğu kadar koşuyor mu acaba? Yani Milan'da koşuyor, adam kovalıyor, basıyor, pres yapıyor, savunmaya geliyor. Ama Trabzonspor'da sadece ayağına top geldiğinde oynuyor. Yani bunları da düşünmek lazım konuşurken. Her şey söylediği kadar basit değil.

Kendisinin de bir özel hayatı olduğu elbette doğrudur. Bir an için düşünürsek Kevin Constant robot değil, her insan gibi gezip eğlenebilmeli ama görevini layıkıyla yaptıktan sonra olmalı. Başarı olmayınca para da olmamalı. Muhakkak Constant robot değil ama kulübü Trabzonspor'da karşılıksız para basan matbaa değil!

Eğlenmek için gittiği Batum’da sigara ve alkol kullanırken görüntülenen Kevin Constant ihtar edilmeli ve futbolculuk etiğine aykırı hareketlerin tekrarı halinde ceza uygulanmalı.

Barselona gibi futbolcuların yaşantıları takip edilmeli

Trabzonsporlu futbolcu Constant'ın durumu ile Barcelona'nın savunma oyuncusu Pique'nin durumu ile benzerlik gösteriyor. Ancak  Barcelona savunma oyuncusu Pique'nin kumar tutkusunun önüne geçebilmek için yaklaşık üç yıl önce bir dedektif ile Pique'yi mercek altına aldığı biliniyor.

Barcelona forması giyen defans oyuncusu Gerard Pique'nin bahis ve poker tutkusu, İspanyol basınında sık sık bu tip haberlerle gündeme gelmesiyle, poker turnuvalarına katılan Pique'nin ne yaptığını öğrenmek için dedektif ile takip ettirdiği basına yansımıştı. Hatta kulübünün, Pique'nin telefon konuşmalarını, banka hesap hareketleri ve kredi kartı harcamaları için bir dedektif tuttuğu ve ekstrelerde kumar harcamalarının detaylarına kadar incelediği İspanyol basınında yer almıştı.

Ayrıca Barcelona dahi Arda Turan'ın saha içi performansını mükemmel bulsa da, özel yaşamının ne kadar iyi olduğunu araştıracağı basına yansıdı. Buradan da anlaşılacağı üzere kulüp para ödediği futbolcudan verim beklediği için. gerektiğinde peşine dedektif dahi takabilmektedir.

Yorumlar
TREND HABERLER