YEREL HABER

Çiftçilikten maraton koşuculuğuna..

Akın Yeniceli, eski milli atlet Ali Yılmaz'ın desteği ile ferdi olarak yarı maratonlara katılmaya başladı.

Çiftçilikten maraton koşuculuğuna..
Uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışan 24 yaşındaki Akın Yeniceli, eski milli atlet Ali Yılmaz'ın desteği ile ferdi olarak yarı maratonlara katılmaya başladı.

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde yaşayan Yeniceli, AA muhabirine, küçük yaşlardan beri uzun mesafe koşabildiğini, askerde katıldığı koşularda aldığı derecelerle atletizme ilgisinin arttığını anlattı.

Köyde ailesine ait tarlada çiftçilik yaptığını, zaman zaman köydeki arkadaşlarıyla girdiği iddiaları kazanabilmek için traktörle ve çoban köpekleriyle yarıştığını söyleyen Yeniceli şunları söyledi:

''Girdiğim tüm iddiaları kazandım. Corum köyünden Uşak'a kadar yaklaşık 50 kilometre koştum. Bir süre önce İŞ-KUR'a başvuruda bulunurken, askerde katıldığım koşularda aldığım madalyaları da gösterdim. Buradaki kadın görevli beni Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yönlendirdi. Uşak Şehir Stadı'nda 120 tur koştuktan sonra benim maraton koşabileceğimi söylediler.

İlk olarak katıldığım Mersin Yarı Maratonu'nda bin 700 sporcu arasında 21 kilometreyi 1 saat 35 dakikada koşarak 44. oldum. Daha sonra Çanakkale Yarı Maratonu'nda 600 sporcu arasında 14'ncülüğü elde ettim.''

Yeniceli, bu derecelerden sonra işadamı dayısı Hüseyin Keskin'in kendisine sponsor olduğunu, eski milli atlet Ali Yılmaz'ın da antrenörlüğünü yapmaya başladığını anlattı.

19 Mayıs Samsun Yarı Maratonu'nda derecesini 1 saat 25 dakikaya indirdiğini belirten Yeniceli, ''Amacım 1 saat 20 dakikanın da altına inerek milli takıma kadar yükselmek, kendime güveniyorum'' dedi.

Akın Yeniceli'nin antrenörü Ali Yılmaz da Akın'ın performansının kendisini heyecanlandırdığını belirterek, ''Maraton çok zorlu bir yarıştır. Atletlerin belirli mesafede koşabilmesi için iyi bir taktikle yönlendirilmesi lazım. Akın, bu güne kadar hep kendi kas gücüyle koşmuş. Biz onu şimdi belirli bir antrenman programı ile hazırlıyoruz. Yaklaşık iki ay gibi bir sürede yarı maratonda derecesini 9 dakika aşağı indirdi. Birkaç ay içinde bunu daha da aşağı çekeceğine inanıyorum'' diye konuştu.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER