YAZARLAR

Cenaze günü düğün yapılmaz! Trabzon-Beşiktaş maçı ertelenmeli

Ülkede fiili yas var, Trabzon- Beşiktaş maçı ileri bir tarihe ertelenmeli. Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen ve tüm ülkeyi yasa boğan, onlarca insan hayatını kaybetti yüzün üzerinde vatandaş yaralandı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın erteleme maçında Trabzonspor, sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. İki takım arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 24 Ocak'ta oynanması planlanan ancak olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından ertelenen müsabaka, bugün saat 19.30'da yapılacak.

Ancak takım oyuncuları hangi haleti ruhiye ile oynanacak? Her iki takım taraftarları 37 kişinin cenazesinin gömüleceği bir günde takımı kazansa dahi sevinebilmesi mümkün mü? Aynı şekilde futbolcular hangi moralle çıkıp oynayabilecek?

Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen ve tüm ülkeyi yasa boğan, onlarca insanın hayatını kaybetmesine yüzün üzerinde vatandaşın yaralanmasına neden olan terör saldırısının izleri silinmeden, cenazeleri gömülmeden, yüreklerdeki acı devam ederken futbol maçı oynamak nasıl bir anlayıştır?

Neredeyse tüm ülke acılı ve tüm ülkede yas var.  TFF bu durum futbolu hiç enterese etmez, biz hayatımıza aynen devam ederiz, bizi ilgilendirmez demez, demeli de..

Zira Trabzon kentinde her zaman olduğu gibi  ilk gündem maç olurdu. Her ortamda her yaştan yöre insanı, futbol ile yatıp kalkardı. Rize’den kente geldiğimizde, az da olsa bu durum söz konusuydu. Ancak Ankara’da yaşanan terör olayı, yaşam tarzı futbol olan Karadeniz’i örttü! Çalkalanıp yıkıldı sanki koca şehir! Ne bugünkü maç, ne de başka bir şey konuşuluyor.

Zaten olmayan maç atmosferi, terör belasına takılıp yok oldu. Şehir de aynı takımlar da! Sadece koca kent değil... Ev sahibi ekip, zaten moral çöküntüsü içinde. Camia; cezalar, eksikler, lig ve kupada tükeniş sendromu yaşarken terör ile şoka girdi. Maç havada kalmış. Beşiktaş’ta ise durum farklı değil.

Her ne kadar İstanbul’a lider dönme üstüne kurulduysa da, planlar; kimsede keyif yok. Akıllar, yitip giden bedenlere takılı. Güneş ve ekibi, oyuncuları motive etmekte sıkıntılı. Trabzon'a çöken kurşuni hava, sis ve yağmur, gri durumu siyaha çevirdi. Her yer karanlık.. İşte dev maç öncesi Karadeniz’deki durum bu..

Dolayısıyla Trabzonspor-Beşiktaş  Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın erteleme maçı Ankara'da yaşanan elim olaylar nedeniyle müsabaka ileri bir tarihe ertelenmeli

Yorumlar
TREND HABERLER