OLİMPİYAT HABERLERİ

Buse Tosun hem ağladı hem de ağlattı

Milli güreşçi Buse Tosun, rakibine mağlup olduktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Buse Tosun hem ağladı hem de ağlattı

Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli güreşçi Buse Tosun, rakibine mağlup olduktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı. Tosun, maçı kazansa bronz madalya için mücadele edecekti.

Milli güreşçiler Elif Jale Yeşilırmak ile Buse Tosun, Rio'ya madalya için gelmişlerdi. Her ikisi de müsabakalarına fırtına gibi başladı. 58 kiloda Elif, ilk müsabakasını Kanadalı ile çeyrek finale çıkmak için yaptı ve yendi. Yeşilırmak, çeyrekte ise 4'üncü olimpiyatında mücadele eden ve 10 kez Dünya şampiyonluğu bulunan ünlü Japon Kaori Icho'ya 3-1 kaybetti. Japon finale çıkınca repesajda Tunuslu güreşçi ile karşılaşan Elif Jale Yeşilırmak, zorlu maçı 3-2 kaybetti. Tunuslu güreşçi 3. oldu. Ünlü Japon güreşçi ise 4. kez olimpiyatlara katılarak altın madalya kazandı. Elif ise sıkletinde Olimpiyat 9'unculuğu elde etti.

Hakan Şükür'ün Gülen'le görüntüleri ortaya çıktı

BUSE BRONZDAN DÖNDÜ

69 kiloda Buse Tosun ise ilk müsabakasında Polonyalı Lachwiga'yı 6-0 yendi. Çeyrekte yine Japonların ünlü güreşçisi S.Dosho ile güreşti ve 4-0 kaybetti. Japon finale çıkınca repesaj hakkını kazandı. Repesajda ise Ukraynalı Stadnike'yi zorlu bir maçtan sonra 3-2 yendi. Daha sonra ise Kanadalı güreşçi ile güreşti. Yine zorlu bir müsabakayı kıl payı 3-2 kaybetti. Galip gelse İsveçli rakibi ile bronz maçı yapacaktı. Olimpiyat 6'ncılığı ile yetinmek zorunda kalan Buse, minderi gözyaşları içinde terk etti. Antrenörleri Habil Kara ve Efrahim Kahraman, milli güreşçiyi zor teselli etti.

Buse, ağlayarak şu ifadeleri kullandı: "Hayalim madalya idi, bir anda dünyam tersine döndü."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER