YAZARLAR

Bursaspor kendi evinde deplasmanda!

Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor'u 1-0 yendi. Bursaspor hocası maç öncesinde, "Favori Fenerbahçe, elimizden geleni yapacağız" diyerek taraftar desteğiyle rahat kazanacakları maçı baştan kaybedeceklerini kabullendi.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Lig'in 15. haftasında, Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor'a konuk oldu. Liderlik yarışının tüm hızıyla sürdüğü, dengelerin aynı hızla değiştiği ligde, Fenerbahçe zirveye yaklaşmanın peşindeyken, Bursaspor ise emin adımlarla fikstürün yukarılarına tırmanma ve evinde 3 puanı alma telaşında sahaya çıktı.

Bursaspor tribünlerinde boş yer bırakmayan taraftarlar, sahadan memnun ayrılmadı. Taraftar rekoru kırılan maçta, deyim yerindeyse iğne atılsa yere düşmeyecekti.

Topla oynama yüzdesinin hakimiyeti ise konuk ekip Fenerbahçe'deydi. Fenerbahçe 33 bin Bursaspor taraftarı önünde maça özgüvenli başladı. 25. dakikaya kadar oyunun tek hakimiydiler. Oyunu tamamen karşı alana yıktılar, ikinci bölgede dönen topları da kazanıp hücumda devamlılık sağladılar.

Bursa defansı sağlama alıp kanat bekleriyle yardım getirerek Fenerbahçe'nin her iki kanattaki organizasyonlarını engelledi. Buldukları toplarla da Fenerbahçe defansının arkasına, Stancu'nun önüne uzun toplar attılar. Fenerbahçe ilk yarıda oynamadı ama oynatmadı da.

Maçın tek golü,65. dakikada penaltıyla Fenerbahçe'nin son haftalarda takımı sırtlayan oyuncusu, Giuliano'dan geldi.

İki tarafında hareketli oynadığı maçta, Bursaspor bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. Bursa, kendi evinde deplasmanı yaşamış oldu. Belki biraz daha ciddi olsalar beraberliği kurtarabileceklerdi.

Ancak Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, maç öncesi demecinde, "Favori Fenerbahçe, elimizden geleni yapacağız" diyerek muhteşem taraftar desteğiyle çok rahat kazanabilecekleri maçı baştan kaybedeceklerini kabullenmişti. Bir kere bu sözü İstanbul'da söylese anlarız da, Bursa'da olunca adama sorarlar “sen yenileceğini baştan kabullenmişsin bile” diye..

Alınan bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe maç fazlasıyla Galatasaray’ın yerine geçerek ligde 2. sıraya yükseldi.

Volkan Demirel'in taraftarlara yönelik yaptığı hareket haliyle taraftarları çıldırttı.

Nitekim maçın 2. yarısında, her zamanki gibi taraftarla atışan Volkan Demirel'e değinmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum zira bu olayları artık kanıksamış bulunmaktayız.

Yorumlar
TREND HABERLER