ROPÖRTAJ

Burak Yılmaz'ın avrupa hedefi yok

Galatasaray'ın Milli yıldızı Burak Yılmaz geçtiğimiz sezona ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz'ın avrupa hedefi yok
Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, Prandelli döneminden Hamza Hamzaoğlu dönemine geçiş arasındaki farkın siyah ile beyaz gibi olduğunu söyledi.

NTVSpor'a konuşan Burak Yılmaz; Sezonun kırıklma anının Gaziantepspor'u son dakikada buldukları golle yendikleri maçın olduğunu belirten Burak, Prandelli döneminden Hamza Hamzaoğlu dönemine geçisin siyah ile beyaz gibi olduğunu söyledi.

"HARİKA BİR SEZON GEÇİRDİK"
Biresel olarak da takım olarak da çok iyi bir sezon geçirdiklerinin altını çizen Burak, "Hem bireysel olarak hem de takım olarak harika bir sezon geçirdik. Sezona kötü başladık ama hoca değişikliğinden sonra toparlandık. Kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanarak şampiyonluğa ulaşmamız bizim ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik" dedi.

 

"KIRILMA ANI GAZİANETPSPOR MAÇIYDI"
Sezon kırılma anı olarak son dakika golüyle kazandıkları Gaziantepspor karşılaşmasını gösteren yıldız futbolcu, "Sezonun kırılma anı, Gaziantepspor maçının 90. dakikasında gelen galibiyetti. Bu maçtan sonra Hamza hocanın gelmesiyle işler daha da iyiye gitti ve bu maçtan sonra da gelen bir serimiz var. O noktadan sonra işlerin bizim lehimize döndüğünü gördüm" şeklinde konuştu.

"HER FUTBOLCU G.SARAY FORMASI GİYMEK İSTER"
Her futbolcunun Galatasaray forması giymeyi isteyeceğini vurgulayan Burak, "Her oyuncu Galatasaray'a gelmek ister. Forvete de takviye yapmalıyız. Buraya çok iyi futbolcular geliyor ve gelmeli de. Drogba da geldi ve daha iyi futbolcular da gelmeli. Biz bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde şansızlık yaşamamıza rağmen Avrupa'da her takım Galatasaray'dan korkuyor, çekiniyor. O yüzden her futbolcu Galatasaray forması giyemek ister diye düşünüyorum" dedi.

"AVRUPA HEDEFİM YOK"
Avrupa'ya gitmeyi düşünmediğini ifade eden golcü futbolcu, "Eğer Avrupa'ya gitmek isteseydim, seneler öncesinde de geçen sene de gidebilirdim. Bu sene de gidebilirdim. Ancak biz başkanımızla konuştuk ve benim Galatasaray'a Galatasaray formasının da bana çok yakıştığını söyledi. Burada çok mutluyum. Futbol hayatımı Galatasaray'da sonlandırmak istiyorum" diye konuştu.

"HERKES AYNI HEDEFLE YOLA ÇIKIYOR AMA..."
Yeni sezonda herhangi bir doymuşluk sorunu yaşamayacaklarını belirten Burak, "Öyle güzel bir sezon geçirdik ki arkadaşlarla yeni sezona da öyle başlamayı diledik. Bütün konsantrasyonumzu ve dikkatimizi yeni sezona vererek yeni sezona hazırlanacağız. Bütün takımlar sezona büyük söylemlerle, büyük iddialarla başlıyor. Sadece biz değil, diğer büyük takımlar da bu şekilde hazırlanıyorlar. Ancak burada önemli olan söylenen şeyleri hayata geçirebilmek. Herkes aynı hedefle yola çıkıyor, ama sadece bir takım bu hedeflere koşabiliyor. Biz de yine elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Önümüzdeki sezon da bütün kupaların en büyük favorisi Galatasaray'dır" dedi.

"MUSLERA'NIN KATKISI TARTIŞILMAZ"
Muslera'nın kaleciliğinin yanında çok da iyi bir insan olduğunu ifade eden milli futblcu, "Muslera'nın etkisini söylemeye gerek yok. Dünya çapında bir kaleci ve aynı zamanda çok da iyi bir insan. Bütün takım arkadaşlarım gibi çok temiz bir kalbe sahip. Bu sezon kazandığımız şampiyonlukta da katkısı tartışılmaz. Çalışma isteği ve arzusuyla Galatasaray'a her zaman çok katkı sağlamış bir oyuncu" şeklinde konuştu.

"İKİ DÖNEM ARASINDAKİ FARK SİYAHLA BEYAZ GİBİYDİ"
Teknik direktör Prandeli'nin takımdan ayrılmasının ardından Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle her şeyin çok daha iyiye gittiğini ifade eden Burak, "Prandelli dönemi ile Hamza hoca dönemi arasındaki değişim siyah ile beyaz gibiydi. Çünkü takım olarak yapamadığımız şeyleri onunla birlikte yapmaya başladık. Takım olma olgusu yakaladık. Galibiyet serileriyle de hem ligi hem de kupayı kazanmayı başardık" dedi.

"ERKEN DÖNMEK HATAYDI"
Sakatlığı geçmeden sahaya çıkmasının bir hata olduğunu söyleyen yıldız futbolcu, "Çaykur Rizespor maçında oynamasaydım, sakatlığım daha çabuk geçecekti. Bu maçta oynamasaydım, Bursaspor maçına yetişebilecektim. Ancak dördüncü yıldızı ilk biz takmalıydık. Takımın dışında kalmak bana çok acı veriyordu. Bu yüzden yaşadığım sakatlığı düşünemedim ve takım arkadaşlarımla birlikte olmak istedim" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ GOL GAZİANETPSPOR'A ATTIĞIM GOL"
Bu sezon attığı en önemli gol olarak Gaziantepspor'a 90. dakika attığı golü işaret eden Burak, "Bu sezon attığım en önemli gol Gazianetpspor maçında attığım goldü. Çünkü bu galibiyetle her şey Galatasaray'ın lehine dönmeye başladı. Bir kırılma maçı olduğu için bu sezon attığım en önemli golün Gaziantepspor'a attığım golün olduğunu düşünüyorum" dedi.

"KALAN BÜTÜN MAÇLARIMIZI KAZANACAĞIZ"
Milli Takımı da değerlendiren golcü futbolcu, "Milli Takım olarak tüm maçlarımızı kazanıp, gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Çok zorlu maçlar oynadık. Kazakistan maçının da çok zorlu geçeceğini biliyorduk. Ancak kalan maçlarımızı kazanacağımıza canı gönülden inanıyorum. Kariyerimizde bir çok önemli başarı var, ama Avrupa Şampiyonası'nda ve Dünya Kupası'nda oynayamamak kariyerimde bir eksiklik" şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER