DÜNYADAN FUTBOL

Buffon Fenerbahçe ile ilgili itirafta bulundu

17 yıllık Juventus kariyerinin ardından Fransız devi PSG ile anlaşan 40 yaşındaki Gianluigi Buffon, Fenerbahçe'ye dair çarpıcı bir itirafta bulundu.

Buffon Fenerbahçe ile ilgili itirafta bulundu

İtalya futbolunun efsane kalecisi Gianluigi Buffon, Instagram hesabı üzerinden soruları yanıtladı. 40 yaşındaki kaleci, Fenerbahçe'ye dair çarpıcı bir itirafta bulundu.

Buffon, kariyeri boyunca zorlandığı statları anlatıp, "Birçok heyecan verici statta oynadım. Liverpool'un evi Anfield bunlardan biri. Ayrıca Rangers'ın sahası Ibrox ve İstanbul'da Fenerbahçe'nin stadında oynamak zordu. Böyle atmosferlerde ilk 15-20 dakika konsantre olmak zor." ifadelerini kullandı.

PARMA'DAYKEN KADIKÖY'DE KAYBETMİŞTİ...Gianluigi Buffon, 1998 yılında Parma'dayken UEFA Kupası ikinci tur maçında Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı oynamış ve Viorel Moldovan'ın golüyle 1-0 mağlup olmuştu.

40 yaşındaki kaleci sezon başında Juventus'taki kariyerini noktayarak Ligue 1 ekibi PSG'nin yolunu tutmuştu. Tecrübeli eldivenin futbolu kısa sürede bırakmaya niyeti yok.

DURACAĞIM DEDİM DURMUYORUM...L’Equipe’in Sport & Style dergisine konuşan Buffon, futbolu ne zaman bırakacağıyla ilgili "Son yıllarda bu işe bir sınır koymanın hata olduğunu gördüm. 32 yaşındayken 35'ime kadar oynarım diyordum. Oynamaya devam ettim. Sonra '38 yaşımda duracağım' dedim. 38'e geldiğimde '40'ta bırakacağım' dedim. Şu an buradayım."sözlerini kullandı.

10 YIL İÇİNDE BIRAKABİLİRİM...Kendini test etme niyetini ortaya koyan Buffon, "Altı ay içinde bırakabilirim. Bir yıl içinde bırakabilirim. Ya da 10 yıl içinde bırakabilirim. Ne zaman bırakacağım sorusunu sormak ve cevabını öğrenmek istemiyorum." şeklinde konuştu.

Avrupa'da topun ağzındaki hocalar!

Buffon'un PSG ile imzaladığı bir yıllık sözleşme, sezon sonunda bir yıl uzatma opsiyonuna sahip.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER