YAZARLAR

Bu veda Feda’nın bedeli mi?

Ligin ilk yarısında Ersan’ın olmadığı iki maçta Beşiktaş 5 puan kaybetti ve Tosiç’in defansın göbeğinde nekadar etkisiz olduğunu görmüştük.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Beşiktaş yönetimi daha önce aksini deklare etmesine rağmen, dün akşam ani bir karar ile Ersan’nın Hebei China Fortune klubüne satışına onay verdi. Şüphesizki hem Beşiktaş hem Ersan için ekonomik açıdan karlı bir transfer oldu. Peki bu transfer Beşiktaş’ın şampiyonluk mücadelesini nasıl etkiler ve daha da önemlisi, şampiyonluk yarışının tam ortasında iken bu transfere neden izin verildi..

Beşiktaş başkanı Fikret Orman 2012 yılında Beşiktaş başkanlığına seçildikten sonra ‘FEDA’ projesini başlattı. O sezon takımdaki futbolcuların önemli bir kısmının sözleşmeleri tekrar düzenlendi ve aldıkları ücretlerde indirime gidildi. Feda eden futbolcu figürlerinden biri de Ersan Adem Gülüm’dü. Mesela mayıs 2011’de 4 yıllık sözleşme yapmasına rağmen bir yıl sonra gemiyi terkeden Egemen Korkmaz gibi yapmadı ve  sakat olduğu dönemde kendisine sahip çıkan Beşiktaş klubüne vefa borcunu ödeyip oda FEDA dedi. Ersan’ın o dönemdeki vefası çok büyük takdir gördü ve belkide bugünkü transfere izin verilmesindeki en büyük etken oldu.

Gelelim işin en önemli yani teknik kısmına. Beşiktaş sezona başladığı 4 defans oyuncusundan 3 tanesi ile devre arasında vedalaştı. Franco ve Miloseviç düzenli forma giymiyor oldukları için gidişleri büyük kayıp görünmeyebilir. Kaldı iki genç stoper yerine yönetim iki tane tecrübeli ve rüştünü ispatlamış oyuncuda transfer etti.  Alexis ve Marcelo transferleri Beşiktaş’a katkı sağlayacaktır mutlaka. Lakin iki futbolcuda henüz resmi maçlarda forma giymedi ve ligin 2.yarısı başlayalı iki hafta oldu. Yani futbolcuların uyum süreci beklenmeden direk 11’de forma giymeleri beklenecek. Üstelik Beşiktaş’ı bekleyen bir büyük sıkıntı da 18 ve 19. Haftada oynanamayan lig maçları. O maçların oynanması gerek tarihlerde bu transferler yapılmamış olduğu için çok muhtemel bu iki kritik maçta Tosiç defansın göbeğinde oynayacak. Ligin ilk yarısında Ersan’ın olmadığı iki maçta Beşiktaş 5 puan kaybetti ve Tosiç’in defansın göbeğinde nekadar etkisiz olduğunu görmüştük.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışının, sezon sonunda bir taraf lehine çok farklı bitmesini beklemiyorum ben. Yani iki taraftan biri misalen 8 puan farkla şampiyon olmayacak. Küçük detayların şampiyonu belirlediği nefes nefes bir mücadele bekliyorum. Ersan’ın gidişi sezon sonu hikayenin hangi kısmında olacak bekleyip göreceğiz ama ekonomik getirisi dışında bir faydası olmayacağı kesin. Eğer bu transfer şampiyonluğa mal olursa koca bir yazık olur sadece..

 

Yorumlar
TREND HABERLER