YAZARLAR

Bu kadar kolay mı?

Bu kadar kolay mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu yıl Fenerbahçe rakiplerine oranla çok daha iyi futbol oynadı. Sezon içerisinde birkaç kez şampi… diye başlıklar attırdı. Devre arasına 10 puanlık farkla giren Fenerbahçe bir dönem bocaladı. O dönemde hakem hataları nedeni ile birkaç maç puan kaybeden Fenerbahçe yıkılmadı. Birilerinin her fırsatta Uefa tahditlerine kulak asmadı. Eriyen puan farkını yeniden açtı. Beşiktaş’a 12, Galatasaray’a 13 puan fark attı. Derbide kazanmış olsa Galatasaray ile olan puan farkı 19 olacaktı.

Şimdi ligin bitimine 5 hafta var ve Fenerbahçe bu hafta Beşiktaş’ı yendiği takdirde şampiyon olacak. Bu yıl Fenerbahçe taraftarı kendi takımının futbolundan, istek ve arzusundan zevk aldı ama puan farkının bu kadar açık olmasından elbette almamıştır. Şampiyonluğun bu kadar kolay geleceğini kimse tahmin etmezdi. Rakiplerin çilekle doldurduğu kadrolardan verimin daha çok olması bekleniyordu. Çilekler çürük çıkınca Fenerbahçe şampiyonluk kutlamalarına erken başladı.

Ersun Yanal eğer devam edecekse önümüzdeki yılın planlarını şimdiden yapmalıdır. Transferlerin lig bitiminde hemen yapılması ve oyuncuların hazırlık kampında yer alması sağlanmalıdır. Sol kanat için genç, hızlı ve gol yüzdesi yüksek bir oyuncu arandığını biliyorum. Aynı şekilde sağ kanat için de bir oyuncu transfer edilmelidir. Kuyt takımda kalacaksa ondan ikinci forvet gibi istifade etmeliyiz. Dönen toplarda başarılı bir oyuncu olan Kuyt, tecrübesi ve çalışkanlığı ile takımdaki genç oyunculara abilik yaparak katkı sağlayabilir.

Webo’nun gönderilmesi ve yerine genç bir yerli forvet alınması gerektiğini düşünüyorum. Mevlüt ismi anılmaya başladı. Ben Mevlüt’ün katkı sağlayacağını tahmin ediyorum. Orta saha içinde Cristian ve Meireles’in gönderilerek orta saha takviyesi takımı uçurur. İleride Sow ve Emenike gibi yırtıcı forvetleri destekleyen iyi orta sahaların olursa Fenerbahçe’nin rakipleri bu baskıdan kurtulamaz. Caner ile mutlaka sözleşme yenilenmelidir. Gökhan ve Caner’in ortasına bir takviye ile alternatif çoğaltılabilir. Yobo gönderilmeli, Serdar ise kiralanmalıdır. Alves ise ciddi bir şekilde uyarılmalı, eğer bu şekilde devam edecekse gönderilmelidir.

Kalede ise devrim yapılmalı ve Mert kaleye geçmelidir. Volkan çok iyi kaleci olmasına rağmen zaman zaman büyük hatalar yapıyor. Artık bu görevi Mert’in devralması gerekiyor.

Yönetiminde transferde daha profesyonel bir yaklaşım sergileyerek hedeflenen oyuncuları en kısa sürede takıma kazandırmaları gerekmektedir. Bir oyuncu için aylarca görüşme yapılmamalıdır. Gerekli mevkilere adaylar belirlenmeli ve en kısa sürede imzalar attırılmalıdır. Aksi halde taraftarın beklentisi artmakta ve yalan haberlerle başa çıkılamamaktadır. Tüm Fenerbahçelilerin şimdiden şampiyonluklarını kutluyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER