YAZARLAR

Bu kadar inat fazla!!!

Bu kadar inat fazla!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Devre arası transfer döneminde kadrosundan Gökhan Ünal ve Kazım’ı gönderdiği halde herhangi bir takviye yapmayan Fenerbahçe, sezon sonunda şampiyon olamazsa bunun tek sorumlusu Aziz Yıldırım’dır.

Geçen sene de aynı tantana olmuş, takımın transfer ihtiyacı varken yapılmamış ve son maçta şampiyonluk kaçmıştı. İşi şansa bırakmamak adına takıma orta saha ve forvet takviyesi yapılmalıydı. Forvet takviyesi yerine Guiza’yı değerlendiren Aykut Kocaman, orta sahaya takviye istemiş hatta Trabzon maçı sonrasında büyük bir ihtimalle transfer var, olasılık çok yüksek demişti. Tüm takımlar kendi eksikliklerini giderme adına gerekli takviyeleri yaptılar. Diğer takımların aksine Fenerbahçe elindeki oyunculardan da oldu.

Aziz Yıldırım yaptığı açıklamalarda yönetim ve teknik ekip eleştiriliyor ama futbolcuları eleştirmiyorsunuz. Onların hiç mi suçu yok demişti. Bende diyorum ki eldeki oyuncular iş görmüyorsa zaten bir şey yapamazlar. Cristian, Bilica, Guiza gibi oyuncular bu takımda taraftarlar tarafından istenmediği gibi Aykut Kocaman’ın hiç istemediğini biliyorum. Guiza konusunda gerekli açıklamayı yaptı. Cristian konusunda da kendisi hata yaptı çünkü transferi kendisi yaptı. Bilica ise istenmeyen adam ilan edildi. Bu şartlarda Bilica ve Cristian mecbur kalmadıkça oynatılmayacak diye düşünüyorum.

Sezon sonu gelip başlar öne eğildiğinde bakalım kim sorumlu tutulacak. Ne bahaneler üretilecek. Fenerbahçe’nin şampiyon olamayacağını iddia etmiyorum. Takım kadrosunun kötü olduğunu da söylemiyorum. Fakat önemli noktalar içi elde bulunan oyunculardan verim alınamayacağını, eldeki oyuncuların sakatlık ve cezalı olma durumlarında sıkıntıya düşüleceğini iddia ediyorum. İşte kritik haftalara bu tür durumlarda girildiğinde bahaneniz olamaz. Bu bahaneler kimseyi kurtarmaz. Kötü bir son olursa ne olacak? Aykut hoca ve yönetim istifaya davet edilecek. Yönetim istifa etmeyecek, Aykut hoca gönderilecek. Her sene aynı senaryoyu görmekten sıkıldık.

Fenerbahçe yönetimi kurumsallaşma ve tesisleşmede müthiş işler başardı. İlklerin kulübü oldu. Fenercell, Fenerium, Fener alarm, Fener su, Taraftar kart, Fenerbahçe dergisi gibi bir çok alanda başarılı oldu. Sponsorluklarda öncülük yaptı.

Fakat transfer komitesi ve oyuncu seçimlerinde her zaman aynı hezimete uğradı. Her yıl bir yıldız sözü verdi ama tam kapasite ile oynatamadı. Yıldızlar geldi ama diğer taşlar yerine oturmadı.

Ortega kaçtı, Anelka isteksizdi, Hooijdonk gönderildi, Guiza beceriksiz çıktı, Roberto Carlos apar topar gitti ve dahası bu takımda Maldonado ve Josico gibi adamlar forma giydi. Bu başarı değil tam bir rezalet tablosudur. Hakan Bilal Kutlualp ve Sadettin Saran gibi iş bitirici adamların geri gelmesi gerekiyor. Aziz Yıldırım o koltuğu taht gibi görmemeli, yeni nesillere şans vermeli, kendi dediğinin aksini düşünenleri yerinden etmemelidir.

DenemeDenemeDenemeDenemeDenemeDenemeDeneme

Soru : Sizce sezon sonunda Fenerbahçe şampiyon olunamazsa Aziz Yıldırım kimi suçlayacak?

Yorumlar
TREND HABERLER