MAÇ ANLATIMLARI

Brezilya'da ortaya çıkan yıldızlar

2014 FIFA Dünya Kupası yeni yıldızların ortaya çıkmasında rol oynadı.

Brezilya'da ortaya çıkan yıldızlar
Brezilya'da devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası, yeni yıldız adaylarını futbolseverlerle tanıştırdı.

Kolombiya'dan James Rodriguez, Meksikalı kaleci Guillermo Ochoa, Ekvador'dan Enner Valencia, Belçika'dan Divock Origi ve Hollanda'dan Memphis Depay, Dünya Kupası'nda gösterdikleri performansla isimlerini futbolseverlere adeta ezberletti.

Monaco'nun 2013 yaz transfer sezonunda 45 milyon avro karşılığında transfer etmesiyle gündeme gelen 22 yaşındaki Kolombiyalı Rodriguez, Dünya Kupası'nda futbolunu farklı bir seviyeye taşıdı.

Kolombiya'nın çeyrek finale çıkmasında büyük rol oynayan 22 yaşındaki genç futbolcu, bugüne kadar 5 gol atarken, 2 de asist yaptı ve gol krallığı yarışında Messi'nin önünde zirvede yer aldı.

Brezilya'da yıldızını parlatan bir diğer isim ise 19 yaşındaki Belçikalı Divock Origi oldu.

H Grubu'nun son maçında 88. dakikada attığı golle dikkatleri üzerine çeken genç golcü, Belçika'nın Rusya ve ABD'yi 2-1, Cezayir ve Güney Kore'yi de 1-0 yendiği maçlardaki performansıyla parmak ısırttı.

Ekvadorlu Enner Valencia, Hollanda'dan Memphis Depay ve Meksikalı kaleci Guilermo Ochoa da futbolseverlere bu Dünya Kupası'nda kendilerini tanıttı.

Enner Valencia, 3 maçta 3 golle turnuvayı tamamladı. E Grubu'nda Ekvador'un Honduras'ı 2-1 yendiği karşılaşmada takımının gollerini kaydeden genç futbolcu, takımının İsviçre'ye aynı skorla kaybettiği maçta da ağları sarstı.

"PORTAKALLARIN YENİ UMUDU DEPAY"

PSV Eindhoven forması giyen 20 yaşındaki Memphis Depay da takımının çeyrek finale yükselmesine 2 kez fileleri havalandırarak katkı sundu.

Geçen sezon 32 maçta 12 gol ve 8 asistlik bir performans gösteren Depay, milli formayı ilk kez 15 Ekim 2013'te Türkiye'ye karşı giymişti.

Meksikalı kaleci Guilermo Ochoa da 2014 Dünya Kupası'yla anılacak isimler arasına girdi.

Kupanın favorileri arasında gösterilen Brezilya karşısında kalesinde "devleşen" Ochoa, yaptığı 6 kurtarışla takımının 1 puan almasında önemli rol oynadı.

Meksika'nın gruptan çıkmasına önemli katkıda bulunan Ochoa, turnuvanın unutulmayacak oyuncuları arasında yer aldı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER