MAÇ ANLATIMLARI

Brezilya ile Kolombiya 26. kez karşılaşacak

2014 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde eşleşen Brezilya ile Kolombiya, tarihlerinde 26. kez karşılaşacak.

Brezilya ile Kolombiya 26. kez karşılaşacak
İki Güney Amerika temsilcisinin daha önceki karşılaşmalarında, Brezilya'nın galibiyet sayılarında Kolombiya'ya karşı kurduğu üstünlük göze çarpıyor.

Sambacıların 15 galibiyetine karşı Kolombiya yalnızca 2 galibiyet alabildi, 8 mücadelede eşitlik bozulmadı. Brezilya bu karşılaşmalarda 55 gol attı, Kolombiya ise 11 gol kaydetti.

Brezilya'nın Fortaleza şehrindeki Castelao Stadı'nda oynanacak çeyrek final mücadelesi yarın TSİ 23.00'te başlayacak. Karşılaşmayı İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo yönetecek. Carballo'nun yardımcılıklarını aynı ülkeden Roberto Alonso Fernandez ve Juan Yuste yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Norveçli Svein Oddvar Moen üstlenecek.

DÜNYA KUPASI'NDA İLK RANDEVU
Brezilya ile Kolombiya, tarihlerinde 10 kez elemelerde karşılaşırken, Dünya Kupası finallerinde ilk defa birbirlerine rakip oldu.

"Copa America"da 10, özel maçlarda ise 5 kez mücadele eden iki ülke arasındaki son 10 yıldır oynanan 4 maç da beraberlikle sona erdi. Son olarak 14 Kasım 2012'de özel maçta karşılaşan iki takım, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Dünya Kupası finallerinin tümünde yer alan evsahibi Brezilya, bu kupada 102. maçına çıkacak.Turnuvada 5. defa boy gösteren Kolombiya ise 18. kez kupada mücadele edecek.

Kolombiya tarihinde ilk kez çeyrek finale kadar yükselirken, Brezilya, sonuncusu Güney Kore-Japonya ortaklığında düzenlenen 2002 FIFA Dünya Kupası'nda olmak üzere 5 şampiyonluk yaşadı.

TAKIMLARIN DÜNYA KUPASI PERFORMANSI
A Grubu'nda yaptığı 3 maç sonunda 7 puan toplayan Brezilya, averajla Meksika'nın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta Hırvatistan'ı 3-1, Kamerun'u 4-1 yenen "Sambacılar", Meksika ile 0-0 berabere kaldı. İkinci turda Şili'yi penaltılarla deviren Brezilya, 8 gol atıp, 3 gol yedi. Brezilya'nın turnuvadaki en golcü oyuncusu, rakip fileleri 4 kez havalandıran Neymar oldu.

C Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Kolombiya, Yunanistan'ı 3-0, Fildişi Sahili'ni 2-1 ve Japonya'yı 4-1 yendi. İkinci turda Uruguay'ı 2-0 mağlup eden Kolombiya, 11 gol atıp, 2 gol yedi. Kolombiya adına 5 gol üreten James Rodriguez, Dünya Kupası gol krallığında ilk sırada yer alıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER