DÜNYA KUPASI

Brezilya adını çeyrek finale yazdırdı

Devlerin bir bir elendiği FIFA 2018 Dünya Kupası'nda favorilerden Brezilya, Meksika'yı 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Brezilya adını çeyrek finale yazdırdı

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nın ikinci turunda favoriler arasında gösterilen Brezilya, Meksika ile karşı karşıya geldi. Samara Arena'da oynanan karşılaşmayı Brezilya 2-0 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetiği maçta golleri 51. dakikada Willian asistini gole çeviren Neymar kaydetti. Müsabakanın 88. dakikasında Neymar'ın ceza sahasına taşıdığı topu boş kaleye yuvarlayan Roberto Firmino skoru belirledi.

Bu sonuçla çeyrek finale yükselen Brezilya'nın rakibi Belçika-Japonya maçının galibi olacak.

Neymar'a insanlık dışı hareket


İLK 11'LER:

BREZİLYA: Alisson, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe, Casemiro, Paulinho, Coutinho, Willian, Neymar, Jesus

MEKSİKA: Ochoa, Alvarez, Marquez, Ayala, Salcedo, Gallardo, Guardado, Herrera, Lozano, Vela, Chicharito

Brezilya ile Meksika'nın 68 yıllık rekabeti: iiki ekibin rekabeti 68 yıl önceye dayanıyor. Bu maçla birlikte taraflar arasında geride kalan 41 maçta Brezilya 24, Meksika ise 10 galibiyet aldı.

En farklı skor : Rekabette en farklı galibiyetleri alan taraf da Brezilya oldu. Güney Amerika ekibi, 1954 ve 1992'de oynanan maçlarda sahadan 5-0'lık galibiyetlerle ayrıldı. İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı 1954 FIFA Dünya Kupası'nda iki takım grup aşamasında karşılaştı. Brezilya ilk yarısını 4-0 galip tamamladığı mücadeleyi 5-0 kazandı. 1992'de ABD'de oynanan maçta da aynı senaryo yaşandı. Brezilya, hazırlık mücadelesinde ilk yarıyı 4-0 galip bitirip, maçı 5-0 kazanmayı bildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER