YAZARLAR

Boyumuzun ölçüsünü alıyoruz

Boyumuzun ölçüsünü alıyoruz

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Türk takımlarımız ligde iyi oynadı, şampiyon oldu, Uefa’ya gitti, alt sıralarda olsa da hak ettiği yer burası değil diye diye her yıl bir türkü çağırarak günü kurtarıyor. Ülke futbolumuz gelişiyor diyoruz ama kendi içimizde geliştiğini sandığımız ligin aslında gelişmediğini çok net anlayabiliyoruz. Son dönemde İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Portekiz ve Fransa gibi ülke takımlarının başarıları ortada dururken biz nasıl başarılıyız diyebiliyoruz?

İşte size en büyük örneğini şike operasyonu ile gösterelim. Ben bir Fenerbahçeli olarak başkanımız ve yöneticilerimizin aklanacağına inanıyorum. Fakat söylenenler doğru çıkarsa kimin nasıl başarılı olduğuna bundan sonra nasıl inanacağız. En güzel örnek Galatasaray’ın Uefa kupasını aldığı dönemi gösteriyor. Ligde de şampiyon oldu, Uefa kupasını da aldı, Süper kupayı da müzesine koydu. Takımlarımız Avrupada başarısız ise bilin ki Türkiye’de başarılı olmalarının bir hükmü yok. Kendileri çalıp kendileri oynadığında futbolseverler zevk almıyor. Süper ligdeki yarıştan sıkıldık. Başarılı olmak istiyorum diyorsa kulüplerimiz, önce Avrupa da başarılı olmaları ve bunun sözünü vermeleri gerekiyor.

İşte Bursaspor, ilk defa adını duyduğumuz takım karşısında zor kazandı. Hani Süper lig şampiyonuydu? Süper lig takımlarına karşı çok iyi oynuyordu. Takım hazır değildi diyenlere sesleniyorum. Bu takım bu maç için hazırlanmadı ise elendikten sonra hazırlıklarına devam etsin. Ben takım henüz hazır değildi diyenlere kızıyorum. Zamanında toplansalardı, hazırlık maçları yapsalardı ve hazır olsalardı. Bu bizim sorunumuz değil. Aynı şekilde Gaziantepspor ligde iyi diyoruz, kaliteli takım diyoruz ama kendi sahasında yeniliyor. Peki ya Trabzonspor? Ona ne demeli? Tur şansını zora soktu. Benfica takımını yenmek kolay değil. Deplasmanda yenilmemiş olsa, içeride çok rahat oynardı ama Trabzonspor ya 2 fark yakalayıp uzatmaya gidecek ya da 3 atıp kazanacak. Yiyeceği bir gol planları alt üst eder. Yani üç takım içerisinden sadece Bursaspor biraz daha avantajlı.

Uzun lafın kısası zaman zaman milli takım düzeyinde yakaladığımız anlık başarılarla ülke futbolumuz kaliteli diye yaygara yapmayalım.

Ülke futbolumuzu kaç ülke canlı veriyor?

Kaç ülkede maç görüntülerimiz satın alınıyor?

Ben bunlara bakarım. Şu anda ülke olarak futbolun çok ama çok uzağında, tribün olaylarında, fanatizmde ve teşvik, şike ve hatır şikesinde ise en öndeyiz…

Twitter adresim : http://twitter.com/#!/muhmed83 

Yorumlar
TREND HABERLER