DİĞER HABERLER

Bir zamanlar G.Saray'ın yıldızlarındandı

Mustafa Kocabey, futbol yaşamını Sivas'ın Bölgesel Amatör Lig'deki takımlarından Zara Belediyespor'da sürdürüyor.

Bir zamanlar G.Saray'ın yıldızlarındandı
Futbolseverlerce ''Papen Mustafa'' olarak tanınan ve bir dönem Galatasaray forması altında Avrupa kupalarında da mücadele eden golcü oyuncu Mustafa Kocabey, futbol yaşamını Sivas'ın Bölgesel Amatör Lig'deki takımlarından Zara Belediyespor'da sürdürüyor.
 
 
Fransızların ünlü golcüsü Jean Pierre Papin'e benzetildiği için ''Papen Mustafa'' lakabını alan tecrübeli oyuncu Mustafa Kocabey, memleketi Zara'nın Bölgesel Amatör Lig'deki temsilcisi Zara Belediyespor ile anlaştı. Spor Toto İkinci Lig takımlarından Tepecikspor ile yollarını ayırdıktan sonra Bölgesel Amatör Lig 6. Grup ekibi Zara Belediyespor'a transfer olan golcü oyuncu Mustafa Kocabey, yeni takımıyla ilk idmanına çıktı.

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta zirve mücadelesi veren Zara Belediyespor'un başarısı için ter dökecek olan Kocabey, idmanda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde zirve mücadelesi veren Zara Belediyespor'a geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yıllar sonra amatöre dönüş yapan Kocabey, aslen Zaralı olduğunu ve memleketine hizmet etmekten mutluluk duyacağını belirtti.

Kariyerinde liglerde 287 gol attığını ifade eden Kocabey, hedefinin 300 gole ulaşmak olduğunu söyledi. Bu hedefine memleketinin takımında ulaşmak istediğini kaydeden Kocabey, ''287 gol Türkiye liglerinde sadece profesyonel ligde sayılıyordu. Orayı noktaladık, herhalde öyle görünüyor. Çünkü amatör sayılmıyor. Tabii ben burada atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Takımın başarısı için buradayım. 300'üncü gol hedefime, atabilirsem Zara Belediyespor'da ulaşmak istiyorum'' dedi.

Galatasaray başta olmak üzere birçok kulübün formasını giyen, sarı-kırmızılı ekiple Avrupa Kupalarında ter döken Kocabey, şöyle konuştu:

''Galatasaray'da futbola başladım. Türkiye liginde şampiyonluklar gördüm. 6-7 tane şampiyonluğum var. Galatasaray, Konyaspor, Vestel Manisaspor gibi takımlarda çok şampiyonluklar gördüm. Avrupa'da Galatasaray forması altında maçlara çıktık. Roma'yı 3-2 yendiğimiz maç var. Kulüpler bazında İtalyanları ilk kez yendiğimiz maç. O maçta da Roma'ya 2 gol atmıştım. O da benim için anıydı. Ama bunlar geçmişte kaldı. Şu an Zara Belediyespor'un iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Takım arkadaşlarım şimdiye kadar çok iyi işler yapmışlar. Takımın ligdeki durumu da belli. Çok çabuk liderliği yakalayıp üst lige çıkmayı düşünüyoruz. Galatasaray'ı ve Roma'ya attığım golleri unutamıyorum. Ama futbolda en son ne yaptığın önemlidir. Futbolumun son zamanlarında Zara Belediyepor'da forma giymekten de çok mutluyum. Zara Belediyespor'u iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. İnşallah bize inanan, bizi sevenleri de mutlu ederiz.''

Zara Belediyespor Teknik Direktörü Ahad Kömürlüoğlu da Mustafa Kocabey'in takıma çok büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, ''Şu an ligde ikinci sıradayız. Mustafa'nın tecrübesi ve katkılarıyla bir üst lige çıkmak istiyoruz'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER