YAZARLAR

Bienvenu, Guiza ve 58.madde

Bienvenu, Guiza ve 58.madde

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Manisaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve nefesleri kesen maç esnasında bu soru aklıma geldi. Acaba hangisi daha iyi? Elbette şaka yapıyorum akıllara gelebilecek soru şuydu aslında: HANGİSİ DAHA ÇOK GOL KAÇIRDI, HANGİSİ SAÇ BAŞ YOLDURTTU?

Önce kısaca Manisa maçına değinelim. Fenerbahçe’yi çok iyi, Manisa’yı da çok kötü buldum. Fenerbahçe Caner ve Stoch ile çok etkili oldu. Bana göre ikisi de maçın yıldızıdır. Cristian ve Mehmet Topuz oldukça çalışkandı, Emre’yi duran top haricinde göremedim ve Bienvenü her pozisyonda milleti hop oturup hop kaldırdığı için hiç unutmadım ama herhalde kulağı çok çınlamıştır.

Manisaspor savunması inanılmaz kötüydü. Fenerbahçe son vuruşlarını eğer başarılı yapmış olsaydı inanılmaz bir fark olurdu. Elbette eksikleri vardı ama eksikler bahane olmamalı. Manisa takımı beraberliği yakaladıktan sonra biraz cesaretlendi ve pozisyonlarda buldu ama vuruşlar beceriksiz olunca golü bulamadılar. Özellikle maçın son dakikalarında vakit geçirmeye yönelik hareketleri pahalıya patladı. Maçı izlemeden 90+5’de gol atmış hakem Fener gol atsın diye uzattı diyenlere gülmek en güzeli. İzlemeyen yorum yapmamalı.

Gelelim asıl konumuza. Bienvenü ve Guiza. Her ikisi de forvet ve her ikisi de çok gol kaçırıyor. Hangisi faydalı derseniz ben Bienvenü’nün uzun vadede fayda sağlayacağını düşünüyorum. Guiza boş kaleye gol atamıyordu, Bienvenü ise gol kaçırıyor ama vuramayacağı pozisyonlara da müdahale ediyor. Elbette izlerken taraftarı kızdırıyor ama inanın gelişme kaydedeceğini düşünüyorum. Şu anda üzerinde biraz da moral bozukluğu var. Bunu atlattığı zaman iyi işler çıkartacaktır.

Transfer durumları ise bugün yarın netleşir diye düşünüyorum. Yöneticilerin Sow için Fransa’da olduklarını biliyoruz. Olumlu yada olumsuz bir cevap alıp diğer alternatifleri değerlendirmek istiyorlar. Kadroda Semih ve Bianvenü var. Nobre’nin muhtemelen Fenerbahçe’ye dönmesi an meselesi. Semih ya da Özer takası gündemde. Benim fikrim kişisel fikrim Özer ile takas edilmesidir çünkü Özer’in kredisi kalmadı. Özer yetenekli bir oyuncu ve Anadolu takımlarında yeniden kendisini bulabilir. Fenerbahçe bu oyununu sürdürür ve iyi bir forvet takviyesi yaparsa gol problemini de çözmüş olur.

Ne 58.Maddeymiş…

Fenerbahçe için yasa çıkarılıyor dediler, Aziz Yıldırım’ı kurtarma yasası dediler ama bunu diyenler o kelimeleri yuttular, peki sindirebildiler mi acaba? Aziz Yıldırım içeride ve şu anda konuşulan formüllerin hepsi Fenerbahçe haricindeki takımları kurtarmak için.

1-Bir sefere mahsus olmak üzere ligden düşme olmayacakmış. Eğer ki bu uygulama yapılırsa yazıklar olsun derim. Demek ki şikenin kralı var ve Fenerbahçe bahane edilerek diğer takımların adı sanı zikredilmeden onlar kurtarılacak.

2-58.madde şimdi değişmeyecek. Bu sezonu kapsamak üzere puan silmeler olacak ve geçen seneki kupa en masum takıma verilecek. Kusura bakmayın ama burada da Fenerbahçe’nin kupasını al, puanını sil, başka arzunuz?

3-58.madde Temmuzda değişecek ve mahkeme sonucuna göre yeni 58.maddeye göre ceza verilecek.

Senaryoya bakar mısınız?

Şampiyonlar ligine gönderme,

Ligden düşürme,

Ligden düşürmeyi affet, puan sil, kupa el değiştirsin,

58.maddeyi sonra değiştir,

Mahkeme sonunda da karara ve suça göre tekrar ceza ver.

Bunlar var ya saçmalıktan başka bir şey değil. Bu Fenerbahçe’nin yıllarını çalmak demektir. Bu resmen tezgâhtır. Fenerbahçe bu oyunları iyi analiz etmeli ve en doğru kararları vermelidir. Sporseverlerde takım ayırt etmeksizin olup bitenleri iyi takip etmelidir. Bu işlerin sonunda kendi takımlarını da zarara uğratacağını bilmelerini isterim.

Son olarak Galatasaray Kulübü’nün Federasyona çekmiş olduğu ihtarı destekliyorum. TFF ne yapacağını bilmez bir durumdadır. Uefa ve buradaki çokbilmişlerin yönlendirmeleri ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. İnşallah Uefa ile sorun yaşamadan ve hiç olmazsa Türk takımlarımızın Avrupa kupası maçlarını ve Milli takımımızın maçlarını etkilemeyecek bir süreç yaşarız.

Sağlıcakla kalın…

https://twitter.com/#!/muhmed83

Yorumlar
TREND HABERLER