BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ta tüzük değişikliği kongresi yapıldı

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü tüzük değişikliği kongresi başladı. Başkan Orman kongrede açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta tüzük değişikliği kongresi yapıldı

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda, kongre divan başkanlığına Şener Yurdakul seçildi.

Kongrede, yönetim ve divan kurulunun çalışma şekilleriyle ilgili 4 maddede değişiklik genel kurul üyelerinin onayına sunulacak.

Daha önce bir başkan, 10 asıl ve 5 yedek olmak üzere toplam 16 üyeden oluşan yönetim kurulu sayısının bir başkan, 8 asıl ve 5 yedek olmak üzere 14 kişiye düşmesi yönündeki talep de değişimi istenen maddeler arasında yer alıyor.

Üyeler ayrıca, "Yıllık aidatını art arda 3 yıl ödememesi sebebiyle tüzüğün 10/k maddesi uyarınca üyelik kaydı kendiliğinden sona ermiş, seçme ve sicil kurulunca da üyelik kaydı silinmiş olan üyelerin, işbu tüzüğün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 31.12.2018 tarihine kadar yeniden üyelik başvurusunda bulunmaları, geçerli olan giriş ücreti ve 2018 yılına ait yıllık aidatını ödemeleri ve üyeliğe yeniden kabul edildikleri takdirde geçmişten gelen üyelik süreleri ilave edilmek suretiyle eski üyelik sicil numarasını alarak üyelik hak ve yükümlülüklerinden faydalanabilirler. Ancak bir yıl beklemek koşuluyla genel kurula katılabilirler." şeklindeki geçici maddeyi de oylayacak.

Orman: 'Şirket kurup Katar'a satacaklar' sözü beni üzüyor

Olağanüstü seçimli divan kurulu öncesi gerçekleştirilen olağanüstü tüzük tadil genel kurul toplantısında konuşan başkan Fikret Orman, tüzük değişiminin kendilerinden sonra gelecek yönetimin önünü açacağını belirterek, "Müsaade ederseniz bu tüzük tadil kongresine nasıl geldiğimizden bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz bu tüzük tadili yaparken 3-4 defa divan toplantılarına gelmeyenlerin çıkartılması konusu var. Bir çok insanımızı bu durum zedeledi ve üzdü. Bununla alakalı bir tüzük tadili yapılması gerekliydi. Ben ve divan başkanımız bir çok defa toplantılarda söyledik. Bununla ilgili bir şey yapılması gerekiyordu. Bunu ilk önce mayıs ayında yapalım dedik, daha geniş bir tüzük tadili yapalım diye. Fakat biz Beşiktaş'ı idare ederken tüzükle işimiz çok olmuyor, esas icraatla işimiz oluyor. Maddeler var mı var, değişmesi gereken şeyler var mı var. Ama bu tüzük tadillerde camiayı üzen durumlar oluyor. İşte bunu alalım onu çıkaralım böyle bütünleşmeden çıkan durumlar oluyor. Ben de bu şekilde devam edelim dedim. Ben önceki ifadelerimde, gittiğimde benden sonrakileri rahatlatacak bir tüzük hazırlayacağımı belirtmiştim. Bir de toplantılarda çok oluyor raporlamanın geç gelmesi. Yönetim ve divan kurulumuz stres içinde oluyor sanki bir şey saklanıyormuş gibi, bunların da süresinin açılması gerekir ve 2 madde de divanda geldi. Bu süreçte üyelikten düşenlerle alakalı tüzük tadili gerekiyordu, ben de onu istedim. Tüzükte son olarak da yönetim sayısının düşürülmesi. Bunların hepsiyle alakalı fikrimi maddelerin arasında ifade edeceğim ancak şunu belirtmek isterim ki, camia içinde bu tüzükle ilgili çok şey konuşuluyor. Yok başkan maaş alacak, yok kulüp satılıyor ondan yapılıyor bunlar diye. Bu da beni çok üzüyor. Şirket kurma yetkisi almak için de çalışıyoruz. Bunu da duydum, 'şirket kurup Katar'a satacaklar' bu da beni çok üzdü. Bu 4 tane tüzük maddesi dışında başka bir madde girmesin diye de önerge veriyoruz. Bunlar dışında büyük tüzük değişikliklerini hukukçuların da katılacağı bir ortamda daha geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştiririz" dedi.

Şenol Güneş'in Ljajic kararı

Yorumlar
TREND HABERLER