AVRUPA LİGİ

Beşiktaş'ın golcüsü tarihe geçti

Beşiktaş'ın CSKA Sofya maçında 2 gol attı ve "dalya" denildi.. Holosko ise tarihe geçen oyuncu oldu..

Beşiktaş'ın golcüsü tarihe geçti

Eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 98 gol atan Beşiktaş, CSKA Sofya maçında 2 gol attı ve ''dalya'' yaptı.


L Grubu 5. hafta maçında deplasmanda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla karşılaşan siyah-beyazlılar, 59'da Tomas Zapotocny ve 64'de ise Filip Holosko'nun attığı golle birlikte UEFA Kupası serüveninde 100. golüne imza attı.

Avrupa kupaları tarihinde UEFA Kupası'na 10 kez katılan siyah-beyazlılar, toplam 62 maç oynadı. Bu 62 maçta 27 galibiyet, 14 beraberlik, 21 de yenilgi alan ''Kara Kartallar'' toplam 98 gol atarken, kalesinde 74 gol gördü.

-İLK GOL SİNAN'DAN-
Beşiktaş'ın UEFA Kupası'ndaki ilk golünü 1974'te Sinan Alayoğlu attı.

18 Eylül 1974'te İnönü Stadı'nda Romanya'nın Steagul Roşu takımıyla yapılan ve Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona eren maçta, Sinan karşılaşmanın 62. dakikasında rakip fileleri havalandırarak, takımının UEFA Kupası'ndaki ilk golüne imza atmıştı.

Siyah-beyazlıların, UEFA Kupası'ndaki 50. golünü ise 25 Ağustos 2005'te İnönü Stadı'nda Liechtenstein'ın Vaduz takımıyla yapılan ve 5-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren 2. ön eleme turu rövanş maçının 89. dakikasında Adem Dursun kaydetti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER