YAZARLAR

Beşiktaş’ın En Büyük Şansı Rakipleri

Fenerbahçe ve Galatasaray gerçekten iyi sezon geçirmiş olsalar şu an yarışta Başakşehir ve Beşiktaş değil, Fenerbahçe ve Galatasaray olurdu.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Beşiktaş geçen seneyi şampiyon olarak tamamladıktan sonra üç dört yıl şampiyon olamayacağı düşünülüyordu. Bu yıl daha rahat bir şampiyonluk alacağı beklenirken yine kronik rahatsızlığı olan son haftalardaki geriye doğru gidişatı devam ediyor. Bu yıl büyük olasılıkla şampiyon olacaktır. Başakşehirspor ile girmiş oldukları yarışta ipi kimin göğüsleyeceği konusunda kesin hüküm vermek gerçekten zor.

Beşiktaş’ın iki yıldır şampiyonluk yolunda favori olmasının tek nedeni inanın kendilerinin başarılı olmaları değil. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın başarısız olmasıdır. Her iki takımda da yönetim ve hoca anlamında ciddi sıkıntılar var. Fenerbahçe’nin taraftarı tribüne gelmiyor, Galatasaray’da da oyuncuların hoca ile ve yönetim ile problemleri var. Hal böyle iken bunu Beşiktaş çok başarılı dersek bizde yanlışa sürüklenmiş oluruz. Beşiktaş’ın bu denli şampiyonluk yolunda yukarıda olmasının tek nedeni rakiplerinin başarısızlığıdır. Özellikle altını çizmek için tekrar söyledim. Fenerbahçe ve Galatasaray gerçekten iyi sezon geçirmiş olsalar şu an yarışta Başakşehir ve Beşiktaş değil, Fenerbahçe ve Galatasaray olurdu. Önümüzdeki yıl bu geçen iki yılın yarışı Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçecektir.

Fenerbahçe’nin önümüzdeki yıl şampiyon olmak dışında bir çıkar yolu yok. Gerek Şampiyonlar ligi gelirlerinden yararlanmak için gerekse dördüncü yıldızı takabilmek için önümüzdeki sezon iddialı bir kadro ile sezona başlayacaktır. Aziz Yıldırım bu sözü verdi ama bu konuda taraftar ne kadar inanır bilemem. Ben başkanlık süresini değerlendirdiğim zaman inanasım gelmiyor. İki senedir takıma yön verecek bir oyuncu almadılar. Taraftarı küstürdüler. Bakalım her şey eskisi gibi olacak mı merak ediyorum.

Galatasaray ise ciddi bir sorunla karşı karşıya. Oyuncular ile hoca arasında bir sıkıntı var ve yönetim bu konuda nasıl bir tavır sergileyecek. Oyuncular hocayı istemiyor. Başkan ise oyuncuları gönderirim ama hoca ile devam ederim mesajı verdi. Kadro yeninde revize edilirse büyük bir tehlike görüyorum. Uefa’nın takibinden yeni çıkan ve hala gözümüz üzerimizde tehdidi varken yeni oyunculara yüksek bonservis ödenmesi imkânsız görünüyor. Sözleşmesi biten oyuncuları ikna edip imza parası da ekleyerek kadroya takviye yapılabilir ama büyük bir yenilenme çok zor. İşte bunu yapan Fenerbahçe’nin durumu ortada. Bu sezon Galatasaray’dan Sneijder ve Muslera ayrılabilir. Hocaya saygısız tavırlar içinde olan De Jong’u da yönetim gönderecektir. Yerli oyunculardan da Hakan Balta, Selçuk İnan bu gidişattan memnun olmayan oyuncuların başında geliyor. Umarım her şey sorunsuz sıkıntısız halledilir.

Beşiktaş’lı arkadaşlar kırılmasın, darılmasın. Beşiktaş’ı küçümsemek, hafife almak değil amacım. Sadece maçları ve olayları gözlerinde canlandırdıklarında ne demek istediğimi anlayacaklardır. Fenerbahçe ve Galatasaray gerçekten iki senedir kötü futbol oynuyor, taraftarı ile barışık değil ve Beşiktaş bundan çok iyi yararlanıyor. Bu yıl yine geçmiş yıllardaki gibi bir hastalığa yenik düşerse bunun faturası çok ağır olur.

Yorumlar
TREND HABERLER