YAZARLAR

Beşiktaş'ı hak etmiyorsunuz!

Beşiktaş'ı hak etmiyorsunuz!

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]
NOT:BU BİR MAÇ ANALİZİ YAZISI DEĞİLDİR.BU BEKLENTİDE OLANLAR BUGÜNLÜK BENİ AFFETSİNLER!

Sözlük anlamı cephanelik olan Arsenal, 1886 yılında "Dial Square" adıyla, Woolwich semtindeki Royal Arsenal'de, cephane işçileri tarafından kurulmuştur.Bugüne kadar hep zirveye oynamış ve sportif başarı açısından rakiplerinin gerisinde kalsada büyüklüğünden bişey kaybetmemiştir .Glasgow şehrinin iki farklı takımından Celtic farklı dini fikirlere sahip olması sebebiyle hep Rangers ile çarpışmak durumunda kalmış ama dimdik ayakta durmayı başarmıştır.1908 yılında kurulan İtalya'nın Internationale takımı ise gerek aynı şehrin takımı Milan gerekse Torino'lu burjuva takımı Juventus karşısında hep bir nevi onur mücadelesi vermiştir.

Seversiniz sevmezsiniz,bu ülkenin en farklı en dürüst en onurlu takımıdır Beşiktaş. Sosyal konulardaki duyarlılığı,maç içinde takıma desteği ve verdiği vefa örneği ile dünyanın en önemli taraftarlarından birine sahiptir. Lakin Türk futbolu dün gecede gördüğümüz üzere Beşiktaş'ı hak etmemektedir.

Bukadar isyanın öfkenin sebebi,üstelik kağıt üzerinde belkide haklı bir kırmızı kart mı? Tabiki hayır. Mesele bunun çok daha ötesinde. Onlarca pozisyon sayılabilir,geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş aleyhine verilen. Hatta dün gece bile standartı olan adil bir hakem olsa Trabzon takımı maçı 9 kişiyle bile tamamlayabilirdi. Mesele bakış açısı ile ilgili.Geçtiğimiz sezon ikinci sarıyı görmesin diye Melo'nun dibinden ayrılmayan fakat 2015 yılı içinde ilk kez FİFA kokartı takacak bir hakemi adeta stajını tamamlamak için atayabiliyor olan TFF'nin bakış açısı. Ne gariptirki yönetimler değişsede bu bakış açısı değişmiyor bir türlü.Sözüm ona bugünkü TFF başkanı da eski ama çok çok eski bir Beşiktaşlı..!

Beşiktaş Türk futbolu adına her dönemde modern çağın gerektirdiği tüm sorumlulukları yerine getirmiş,ve bu konuda öncü olmuştur. Dünkü maç en azından Beşiktaş yönetimi adına milat kabul edilmeli ve bu konuda en sert tedbirler alınmalıdır. Daha sezonun bukadar başında niyetini belli eden Federasyona gerekli ultimaton verilmelidir.Beşiktaş taraftarı en azından artık futbol dışı sebepler yüzünden kaçan şampiyonluklara üzülmemeli. Unutmayın Beşiktaş ve taraftarı bu ülke için paha biçilmez bir değerdir. Dün gece görüldüğü üzere..

Yorumlar
TREND HABERLER