BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Mogaz 14. şampiyonluğuna ulaştı

Hentbol Erkekler Süper Lig'in sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Beşiktaş Mogaz, üst üste 10'uncu, toplamda 14'üncü şampiyonluğa ulaştı.

Beşiktaş Mogaz 14. şampiyonluğuna ulaştı

Hentbol Erkekler Süper Lig'in sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Beşiktaş Mogaz, üst üste 10'uncu, toplamda 14'üncü şampiyonluğa ulaştı.

1978-1979 sezonundan itibaren düzenlenen ligde ilk şampiyonluğunu 1980-1981'de elde eden siyah-beyazlılar, bir sonraki sezon da kupanın sahibi oldu.

Ligdeki ikinci şampiyonluğun ardından 22 sezon bu başarıya hasret kalan Beşiktaş, 2004-2005 sezonunda bir kez daha şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. 2006-2007'de yine zirvede yer alan siyah-beyazlı ekip, 2008-2009'dan itibaren 10 sezon boyunca ipi göğüslemeyi başardı.

Bu sezon ligde oynadığı 21 maçta 20 galibiyet alan ve sadece bir kez mağlup olan Beşiktaş Mogaz, Antalyaspor'u da 32-26 yenerek toplamda 14. şampiyonluğunu elde etti.

Evinde yenilmiyor : İç sahada yoluna yenilgisiz devam eden Beşiktaş Mogaz, bu sonuçla evinde üst üste 101 galibiyet alarak, ulaşılması zor bir başarı yakaladı.

Süleyman Seba Spor Salonu'ndaki son yenilgisini 6 Ekim 2012'de İl Özel İdare'ye karşı 27-25'lik skorla yaşayan siyah-beyazlılar, bu mağlubiyetin ardından 96 Süper Lig ve 5 Türkiye Kupası maçını kazandı. Beşiktaş, 21. haftada Beykoz Belediyespor'u 35-23 yenerek, Süleyman Seba Spor Salonu'ndaki 100. galibiyetine ulaştı.

Beşiktaş Mogaz

Taraftarlar yalnız bırakmadı : Beşiktaş Mogaz'ın şampiyonluğunu ilan ettiği maçın ardından siyah-beyazlı hentbolcular, sevincini tribünlerle paylaştı.

Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmayan siyah-beyazlı taraftarlar, bitiş düdüğünün ardından hentbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı oyuncular pasta keserek şampiyonluğu kutlarken, Antalyasporlu oyuncular da salona geri dönüp Beşiktaş Mogazlı oyuncuları tebrik etti.

Karacan: "Hentbolcularımız egale edilmesi mümkün olmayan bir başarıya imza attı"
Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada egale edilmesi güç bir başarı kazandıklarını belirterek, "Hentbolcularımız egale edilmesi mümkün olmayan bir başarıya imza attı. 10 kez üst üste şampiyon olduk. İnşallah uzun yıllar bu başarılar devam edecektir. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Çok mutluyuz, camiamıza hayırlı olsun." diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın antrenörü Müfit Arın da Beşiktaş Mogaz'ın Türk hentbolunun adını yurt dışında duyuran bir ekip olduğunu aktararak, "Taraftarlarımıza yeni şampiyonluğun hayırlı olmasını dilerim. Beşiktaş sadece ligde değil Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı hentbol oynayan, Türkiye'yi başarıyla temsil eden, galibiyetler alan, Türk hentbolunun adını yurt dışında duyuran bir takım. Oyuncularımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Mogaz'ın üst üste kazandığı 10 şampiyonlukta da forma giyen kaptan Ramazan Döne ise "Çok mutluyuz, kulübümüze bir kupa daha kazandırdık. Erkekler nezdinde bir rekor kırdık. Bunun için takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kalan 3 maçımızı da en iyi şekilde oynayıp şampiyonluğumuzu perçinlemek istiyoruz. Buraya gelen taraftarlara teşekkür ediyorum, onların sayesinde buradayız. Şampiyonluk camiamıza armağan olsun." değerlendirmesinde bulundu

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER