RİZESPOR

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçının geniş özeti ve golleri

Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 4 maçtan henüz galibiyet çıkartamayan Beşiktaş haftanın son maçında Çaykur Rizespor ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Beşiktaş mücadeleyi kazanarak Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un puan kaybettiği haftayı avantajla kapattı.

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçının geniş özeti ve golleri

Son 4 resmi maçında galibiyet elde edemeyen Beşiktaş, olaylı geçen maçta Çaykur Rizespor'u 4-1 mağlup etti.

Siyah-beyazlıların golleri Mustafa Pektemek (2), Matic Fink (k.k.) ve Vagner Lova'dan geldi. Çaykur Rizespor'un tek golünü ise Enzo Roco (k.k.) kaydetti. Okan Buruk'un göreve gelmesinden sonra çıktığı üç maçta 5 puan toplayan Çaykur Rizespor Buruk yönetimindeki ilk yenilgisini aldı.

Maçın ikinci yarısında ilginç dakikalar yaşandı: Hakem Bülent Yıldırım, Vagner Love'ın düşürülmesini penaltı olarak değerlendiremedi. İtiraz eden Adriano sarı kart gördü, hakem Yıldırım kısa bir süre sonra VAR'ın uyarısıyla penaltı kararı verdi. Penaltı öncesi ve sonrası sarı kart gören Rizesporlu Saadane kırmızı kart gördü. Puanını 18'e yükselten Beşiktaş, lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Okan Buruk yönetimindeki ilk mağlubiyetini alan Çaykur Rizespor ise 10. haftayı 8 puanla kapattı.

GOL PERDESİ ERKEN AÇILDI!

Beşiktaş henüz 3. dakikada Mustafa Pektemek'in golü ile maçta öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, rakibini ekarte ederek spn çizgiye inmeden yerden topu içeri gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Mustafa Pektemek'in ön direkte kaleye sırtı dönükken topun gelişine sağ ayağıyla yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak Gökhan Akkan'ın yanından ağlarla buluştu ve skor 1-0'a geldi.

RİZESPOR 10 KİŞİ!

Çaykur Rizespor, 10. dakikada 10 kişi kaldı. Orhan Ovacıklı'nın taç çizgisi yakınında Gökhan Töre'ye yerden kayarak yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında, hakem Bülent Yıldırım VAR sistemi yardımıyla pozisyonu inceleyerek Orhan Ovacıklı'ya doğrudan kırmızı kartını gösterdi.

QUARESMA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

31. dakikada orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Ricardo Quaresma, Koray Altınay'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Portekizli yıldız bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düştü.

GÖKHAN TÖRE OYUNA DEVAM EDEMEDİ...Beşiktaş'ta Gökhan Töre, 33. dakikada sakatlandı. Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini ev sahibi Beşiktaş gerçekleştirdi. Sakatlık geçiren Gökhan Töre oyundan çıkarken, Caner Erkin yerine giren isim oldu.

PEKTEMEK YİNE SAHNEDE!...Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Ceza alanında Vagner Love ile girdiği ikili mücadele sırasında topu uzaklaştırmak isteyen Mehmet Uslu'nun pası sağ kanatta Ricardo Quaresma'ya geldi. Ricardo Quaresma'nın bekletmeden sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mustafa Pektemek'in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Gökhan Akkan'ın yanından ağlarla buluştu.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçının fotoğraflarıBeşiktaş - Çaykur Rizespor maçının fotoğraflarıBeşiktaş - Çaykur Rizespor maçının fotoğraflarıBeşiktaş - Çaykur Rizespor maçının fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

RİZE ERKEN UMUTLANDI...Çaykur Rizespor, ikinci yarının başlarında bulduğu golle umutlandı: 50. dakikada Fernando Boldrin'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında kale önünde Vedat Muriqi ile ikili mücadeleye giren Enzo Roco'ya çarpan top ağlarla buluştu ve fark 1'e indi.

YILDIRIM VERMEDİ, PENALTI VAR'LA 3 DAKİKA SONRA GELDİ...Beşiktaş 59. dakikada penaltı kazandı. Marwane Saadane'nin 56. dakikada Vagner Love'a ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında önce pozisyonu devam ettiren hakem Bülent Yıldırım, yaklaşık 3 dakika sonra sonra VAR sistemi yardımıyla pozisyonu inceleyerek penaltı noktasını gösterdi. Adriano, Bülent Yıldırım'ın oyunu devam ettirdiği anlarda yaptığı itiraz nedeniyle sarı kart gördü. 60. dakikada penaltının verilmesiyle topun başına geçen Ricardo Quaresma'nın yaptığı vuruşta Gökhan Akkan sağına giden topu kurtardı!

BEŞİKTAŞ: 4 - 1 : ÇAYKUR RİZESPOR

90 + 5. dakika: Bu kadar! Hakem son düdüğü çaldı

90 + 3. dakika: Beşiktaş takımından Caner Erkin topu ileri taşıyarak pozisyon yaratmaya çalışıyor

91. dakika: Sağ kanattan bir anda ceza sahasına sokulan Vagner Love rakibinden sıyrıldı ve vuruşunu yaptı ancak son anda araya giren savunma topu kornere yolladı.

88. dakika: Şu anda ligin asist kralı konumunda bulunan Ricardo Quaresma, takımının bugün attığı dört golün üçünde pası veren isimdi.

81. dakika: Beşiktaş'ta Adriano yerini Güven Yalçın'a bıraktı.

79. dakika: GOL - Beşiktaş takımından Vagner Love kafa vuruşuyla golü atıyor.

78. dakika: Beşiktaş takımından Enzo Roco, Vedat Muriqi ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

73. dakika: GOL - Robin Yalcin topu kendi ağlarına gönderiyor!

69. dakika: Çaykur Rizespor takımından Robin Yalcin, Ricardo Quaresma ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

65. dakika: Oğuzhan Özyakup oyundan çıkıyor ve yerine Gary Medel oyuna dahil oluyor.

62. dakika: Ricardo Quaresma penaltıyı kullanıyor, ama kaleci topu çeliyor ve maç devam ediyor.

60. dakika: Çaykur Rizespor takımından Jakub Brabec, Vagner Love adlı rakibine karşı yaptığı tehlikeli hareketin sonucunda penaltıya sebebiyet veriyor.

59. dakika: Hakem oyunu durdurdu ve pozisyonu videodan yeniden izleyecek.

58. dakika: Adriano için sarı kart çıktı.

55. dakika: Beşiktaş takımından Caner Erkin tehlikeli bir müdahalede bulunuyor. Fernando Boldrin faule maruz kalan oyuncu.

49. dakika: GOL Rizespor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale önüne doğru aşırılan topa Enzo Roco ters bir kafa vuruşu yaptı ve kendi ağlarını sarstı

48. dakika: Domagoj Vida için sarı kart çıktı.

46. dakika: Mehmet Uslu oyundan çıkıyor ve yerine Matic Fink oyuna dahil oluyor.

45 + 2.dakika: Bitti! Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı

45. dakika: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

41. dakika: GOL - Beşiktaş takımından Mustafa Pektemek kafa vuruşuyla golü atıyor.

39. dakika: Çaykur Rizespor takımından Ali Çamdalı, Atiba Hutchinson ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

38. dakika: Jakub Brabec topu kafayla kaleye doğru gönderdi, ancak kaleci kurtardı.

36. dakika: Beşiktaş takımından Domagoj Vida, Fernando Boldrin ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

31. dakika: Ricardo Quaresma için sarı kart çıktı.

33. dakika: Sakatlanan Gökhan Töre yerine oyuna Caner Erkin girecek.

29. dakika: Çaykur Rizespor takımından Robin Yalcin, Atiba Hutchinson ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

20. dakika: Ricardo Quaresma sakatlık geçiriyor ve tedavisi sağlık görevlileri tarafından yapılıyor.

14. dakika: Çaykur Rizespor takımından Ali Çamdalı, Ricardo Quaresma ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

12. dakika: Gökhan Töre oyuna tekrar dahil oldu.

10. dakika: Orhan Ovacıklı kırmızı kart görüyor! Takım arkadaşları pozisyona itiraz ediyor!

9. dakika: Gökhan Töre sakatlık geçiriyor ve tedavisi sağlık görevlileri tarafından yapılıyor.

5. dakika: Beşiktaş takımından Vagner Love kötü bir dokunuşla topu kontrol edemiyor ve takım arkadaşının ortasından yararlanamıyor.

3. dakika: GOL - Beşiktaş golü buldu. Mustafa Pektemek topuğuyla harika bir gol attı.

1. dakika: Vodafone Arena'da ilk düdük çaldı ve maç başladı! 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER