YAZARLAR

Benim favorim Fenerbahçe…

Benim favorim Fenerbahçe…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Henüz kafalarda soru işaretleri varken, ismi geçen takımlar ve kişilere ne olacağı bile belli değilken, karar veremeyen bir Federasyon varken futboldan ne kadar zevk alınabilir ki? Derbi heyecanı ne kadar yaşanabilir ki?

Fenerbahçe lige geçen sene kaldığı yerden devam ediyor. Henüz bileğini büken olmadı. Geçen seneki şike iddialarına cevap verircesine “onlar şike ise bu kazandıklarımız ne” diye sorarcasına maç kazanıyorlar. Taraftarın verdiği desteği karşılıksız bırakmıyorlar. Takım ve taraftar bütünleşmiş zorlu sürecin bitmesini bekliyor. İşi bu kadar süründürenler bunun mantıklı cevabını vermek zorundalar.

Deplasmanda Beşiktaş’a karşı daha organize bir takım bekliyorum. Her iki takımı kıyasladığımda kadro itibari ile Beşiktaş’ın yıldızları ön plana çıksa da Fenerbahçe’de hiç küçümsenmeyecek hatta yıldızlardan bile etkili performansları ile maçın kaderini değiştirecek isimler var. Her ne kadar güç kaybetse de Fenerbahçe oturmuş bir takımdır. Gerektiğinde direksiyona geçen bir kaptan Alex’i var. Gol atar, attırır, duran top kazanır. Kritik dakikaların adamı Semih var. Kalede formunun zirvesinde bir Volkan var. Gökhan Gönül var ki yorulmak bilmez. Dolayısı ile ben bunları sayarken bu oyuncuların genel performanslarının maça yansıyacağını düşündüğüm için yazıyorum.

Evinde Fenerbahçe’ye karşı oynayacak Beşiktaş cephesinden baktığımızda ise bu seneki performans pek iç açıcı değil. Derbilerin havası bir başka olur. O gün kim o havayı yakalarsa maçı alır. Fakat Beşiktaş kadrosunun hakkını veremeyen bir takım görüntüsünde. Kadro ile oynadıkları futbolu mukayese etmek imkansız. Beşiktaşlılar Fenerbahçe’yi favori gösterdiğim için kızacaklar ama kendileri Beşiktaş’ın oyununu beğeniyorlarsa kızabilirler.

Yarın Quaresma çok iyi oynar, Simao gününde olur, Almeida maça damgasını vurur, kaleci Cenk çok iyi iş çıkartırsa bunları kestirmek zor ama ibre Beşiktaş’tan yana döner. O gün kimin ne yapacağını bilmek gibi bir lüksümüz yok. Sadece geçmişe göre yorum yapıyoruz.

Derbilerin favorisi olmaz derler. Çoğu zaman katılırım. Ama herkese göre bir favori vardır. Benim favorim Fenerbahçe…

Yorumlar
TREND HABERLER