YAZARLAR

Benfica-Fenerbahçe

Fenerbahçe ve elenecek olsa bile başı dik veda edecektir. Cocu eksiklerin giderilmesi ile takımının seviyesini de arttıracaktır ama bu süreçte Fenerbahçe neler kaybeder kestirmek zor..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Herşeyden önce iki ayaklı bir eleme maçıydı bu ve ilk roundu Benfica kazandı. 1-0 Fenerbahçe’nin çeviremeyeceği bir skor değilsede rakibine avantaj verdiği açık. Peki Fenerbahçe çiçeği burnunda yeni başkanı ile umuda yolculuğunun ilk maçında ne oynadı,nasıl oynadı biraz buna bakalım..

Fenerbahçeli dostlarımın aksine Alper Potuk’u beğenirim ben, yetenekli bir oyuncudur ve birden fazla poziyonda oynayabilir ama bunlardan biri ileri uç değil. Yani Alper’i tek forvet oynatmak biraz çaresizlik göstergesidir. Fenerbahçe 4-2-3-1 ile 4-4-2 karışımı bir sistem ile başladı maça. Top rakipteyken alan daraltma konusunda iyi iş çıkardılar. Öyleki geçen yılın en tartışmalı ismi Valbuena geriye koşmaktan top ayağındayken verimli olamadı. Aykut Kocaman’ın takımı daha sert bir takımken, Elif ve Valbuena’nın takıma girmesi ile daha birlikte daha teknik bir takım olmuş Fenerbahçe ama bu tekniği oyunda kullandıklarını pek söylenemez.Fenerbahçe top çevirme hızını arttıramazsa dün olduğu gibi Gulliano’dan da verim alamaz.  Geçen yıl savunması ile ön plana çıkan bir takım varken bu sene topu ayağında tutan daha ofansif bir takım izleyeceğiz ve şayet rakip buna fırsat verirse, rakibi kendi alanına hapsetmeyi hedefleyen bir takım var karşımızda.

Doğrusunu isterseniz bir Galatasaray’lı veya Beşiktaş’lıya sorsanız dünkü takımdan sadece Elif’i kendi takımlarında görmek isterlerdi heralde. Fenerbahçe’nin kadro kalitesi kötü üstelik yıllardır söylediğimiz gibi kadro mühendisliğinde çok ciddi hatalar var. Dün yenilen golden önce Valbuena’nın çıkıp Mehmet Ekici’nin girmesi ile benzer özellikleri olan 4 futbolcu ile mücadele etmek zorunda kaldı Fenerbahçe. Sol açık veya sol iç oynayan Ekici çok top ezdi hatta rakibe fırsat bile verdi. Oysaki Ekici 8 numarada çok daha faydalı olabilirdi, Alper de kanatlarda. Cocu kesinlikle yetenekli bir antrenör ve zamanla takımını tanıyacaktır ama bu süreçte Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine veda etmesi gibi ciddi bir risk mevcut. Süreç devam ederken nekadar mümün bilinmez ama iyi bir santrafor, sağ kanat, defans ve mutlak suretle her iki back pozisyonuna transfer yapılması şart.

Sonuç olarak eldeki imkanlar ile iyi mücadele etti Fenerbahçe ve elenecek olsa bile başı dik veda edecektir. Cocu eksiklerin giderilmesi ile takımının seviyesini de arttıracaktır ama bu süreçte Fenerbahçe neler kaybeder kestirmek zor..

Yorumlar
TREND HABERLER