DÜNYADAN FUTBOL

Başkanın kötü gidiş için savunması şaşırttı!

Avrupa'nın en formsuz takımı olarak dikkat çeken Benevento'da Başkan Oreste Vigorito, kötü gidişi cadılara bağladı.

Başkanın kötü gidiş için savunması şaşırttı!

İtalya Serie A’da 12 maçta 12 mağlubiyet alarak Avrupa’nın en formsuz takımı unvanının sahibi olan Benevento’da Başkan Oreste Vigorito, takımın durumu hakkında herkesi şaşkına çeviren bir açıklamada bulundu.

Logosunda cadı figürü bulunan kulübün durumuna neden olarak şehrin üzerinde dolaşan kötü güçler gösterildi.

Asla pes etmeyeceklerini ve ligde kalacaklarına inandığını söyleyen Oreste Vigorito, “Bu durumun kaynağı, şehirle her zaman bağlantılı olan kötü güçler yani cadılar… Evet, bu doğru… Batıl inançları olan biriyim” diyerek takımının kötü form durumunu hakkında şaşırtıcı bir yorum yaptı.

Adebayor isyan etti! Hep para için arıyorlar!

BENEVENTO CALCIO

İtalya’nın güneyinde yer alan 66 bin nüfuslu bir şehrin takımı… Lakaplarının stregoni, yani cadılar olmasının sebebi ise şu:

Sabato nehrinin yakınında yaşayan paganlar ve lombardlar dini törenler düzenlerdi. Bu ritüellerde bazı kadınlar etrafta zıplayarak çığlık atardı ve ağaca yılan asarlardı. Katolikler bu dini törenleri şeytani buldukları için Benevento şehrine cadılar şehri adı vermişler.

Ayrıca Romalılar MÖ 275’te rüzgarın sayesinde kazandıkları savaştan sonra şehrin ismini Malevento’dan (Kötü rüzgar) Benevento’ya (İyi rüzgar) değiştirmişler.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER