SPOR GÜNDEMİ

Bakan'dan bayram mesajı

Bakan Kılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların birlik ve beraberliğin en güzel yansımalarına vesile olduğunu kaydetti.

Bakan'dan bayram mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ülkemizin 'Yeni Türkiye' vizyonuyla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlediği, yüzlerimizden tebessümün gönüllerimizden huzurun eksik olmadığı bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum" dedi.

Dostluk ve kardeşliğin, komşuluğun, paylaşmanın muhabbet ikliminin daha yoğun yaşandığı Kurban Bayramı'nı kutlayan Bakan Kılıç, ''Bayramın, ülkemizin dört bir yanına huzur ve hoşgörü getirmesi en büyük arzum. Ülkemizin 'Yeni Türkiye' vizyonuyla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlediği, yüzlerimizden tebessümün gönüllerimizden huzurun eksik olmadığı bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıç, mesajına şöyle devam etti:
"Bizler, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne her dönemde bu topraklarda barışın, sevgi ve hoşgörünün hüküm sürmesi için var gücüyle çalışmış bir ecdadın torunlarıyız. Atalarımızdan devraldığımız bu miras ile bölgemizde tıpkı geçmişte olduğu gibi adalet ve barışın hüküm sürmesini istiyoruz.

Maalesef özellikle Suriye ve Irak'ta yaşananlar, bu toprakların geçmişinden gelen tarihi kültürüyle uyuşmuyor. Birlikte eda edeceğimiz bu Kurban Bayramı'nın sadece vatandaşlarımıza değil, Suriye'den kaçıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sığınan Suriyeli kardeşlerimize de barış getirmesini diliyorum. Çocuklarını kucaklarında Türkiye sınırına geçirebildiklerinde huzura kavuşan ana babaların, Mehmetçiğimizin kollarında kendilerini güvende hisseden savaş mağduru kardeşlerimizin, kimisi sürünerek, kimisi bin bir güçlükle ülkemize sığınan ninelerimizin, dedelerimizin de yüzlerinin güleceği bir bayram diliyorum."

KAZALARIN ÖNÜNE GEÇELİM

İnsan hayatına verilen değerin, birbirine olan sevgi ve saygının en derin şekilde yaşanması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Bayram sevincimizi acıya, yüzümüzdeki tebessümü gözyaşına çevirecek tutum ve davranışlardan kaçınalım. Sevdiklerine ulaşmanın heyecanıyla yollara düşen, ailelerini, yolcularını gidecekleri yerlere kavuşturmak için direksiyon başına geçen tüm sürücülerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Lütfen bu bayramda trafikte azami dikkatle, bizlere büyük acılar yaşatacak kazaların önüne geçelim" uyarısında bulundu.

Kılıç, ülkenin aydınlık yarınları olan gençlere nasihatlerde de bulunarak, "Bayramlar, akrabalarımız ve sevdiklerimizle bir ve birlikte olmanın en içten yaşanabileceği çok müstesna zamanlardır. Bu bayramda sevdiklerimizin yanında olalım, ebediyete uğurladığımız yakınlarımızın, bizlerin bu topraklarda nice bayramlar yaşaması için şehadete ulaşan şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarını ziyaret edelim. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz hepimize emanettir. Sizlerden ricam, mahallelerinizde, köylerinizde, yaşadığınız yerlerde şehit ailelerini, gazilerimizi ziyaret edin, onları en samimi duygularınızla sahiplenin" ifadelerini kullandı.

Yurt içi ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına bereketli bir bayram dileyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren vatandaşlarımızın da bayramını kutluyor, ibadetlerinin kabul olmasını Allah'tan diliyorum. Bu bayramın aynı zamanda tüm İslam coğrafyası başta olmak üzere vicdana, sevince, birliğe ihtiyacı olan her yere bu duyguları getirmesini de niyaz ediyorum. Bu duygular içinde mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa sağlık ve esenlikler diliyorum."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER