GALATASARAY

Bafetimbi Gomis böyle kral olacak

Fransız yıldız, Göztepe karşısında atacağı gol yada gollerle krallık tacını takmak istiyor. 32 yaşındaki forvet, hem ilk lig şampiyonluğunu yaşamak hemde Fenarbahçeli Alex’i geçmenin hayalini kuruyor.

Bafetimbi Gomis böyle kral olacak

Sarı-Kırmızılılar’ın bu sezon başında kadrosuna kattığı Bafetimbi Gomis, daha ilk sezonunda Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Gomis, şampiyonluk için ligdeki son maç olan Göztepe deplasmanında sadece 1 puana ihtiyacı olacak Aslan’la birlikte şu ana kadar kariyer rekorlarını birer birer kırarken, ilkleri de yaşama şansı elde etti.

Yeni Malatya karşısında attığı golle ligdeki gol sayısını 28’a çıkartan Gomis, böylece Fenerbahçeli Alex De Souza’nın, ligde en çok gol atan yabancı oyuncu unvanına ortak oldu. Krallıkta açık ara zirvede olan Fransız yıldız, Göztepe önünde gol ya da goller atıp, krallık tacını takarken Alex’i geçerek bu alanda Türkiye’nin en iyi yabancısı olmak istiyor.

Ahmet Çakar'ın Galatasaray rüyası...

Kariyerindeki en iyi sezonu : 32 yaşındaki oyuncu, gol sayısı bakımından da kariyerinin en iyi rakamına ulaştı. Şu ana kadar toplamda 39 maçta rakip fileleri 31 kez sallayan tecrübeli oyuncu, profesyonel kariyerine başladığı 2004-05 sezonundan beri sadece 2 kupa kazandı.

Galatasaraylı futbolcu Nagatomo'nun bacağı, taraftarları korkuttu

Lyon’da oynadığı dönemde 2011-12’de Fransa Kupası ve 2012-13’te Fransa Süper Kupası sevinci yaşayan Gomis, Galatasaray’la şampiyon olması halinde ilk kez bir lig zaferi yaşayacak. İşte bu doğrultuda Gomis’in, Göztepe karşısındaki performansı ve takımın kazanması, onu birden çok alanda zirveye taşıyacak.

Yorumlar
TREND HABERLER