YEREL HABER

Bademli'de Aquatlon yarışları heyecanı

Son yılların gözde tatil beldelerinden Bademli'de yaz sezonu, Kumlu Mevkii'nde gerçekleştirilecek Aquatlon yarışları ile kapanacak.

Bademli'de Aquatlon yarışları heyecanı

Türkiye'nin Maldivleri olarak tanımlanan İzmir'in Dikili İlçesi Bademli Köyü, 24 Eylül'de "1. Minikler, Yıldızlar ve Halk Aquatlonu"na ev sahipliği yapacak.

Bademli Doğayı Koruma ve Su Sporları Derneği, Bademli Turizm Geliştirme Kooperatifi ile Bademli Muhtarlığı öncülüğünde planlanan ve Türkiye Triatlon Federasyonu'nun denetiminde gerçekleştirilecek olan müsaabakaların Minikler ve Yıldızlar branşlarında lisanslı sporcular yarışacak.

Halk Aquatlonu'na katılmak isteyenler ise kayıtlarını aynı gün 11:00-12:00 saatleri arasında yarışma alanında yaptırabilecekler.
Triatlonun kardeş disiplinlerinden olan Aquatlon, değişen mesafelerde yüzme ve koşu yarışları şeklinde gerçekleştiriliyor. Yarışlar, ülkemizde ilk köy Aquatlon organizasyonu olarak da tarihe geçecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilecek organizasyonu Başkan Aziz Kocaoğlu da izleyecek.

Yarışmaların yüzme, koşu, sağlık ve emniyet tedbirleri İzmir Valiliği, Dikili Kaymakamlığı, TC. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile organizasyon kurulunca, Sağlık ve Ulaşım hizmetleri ise Dikili Belediyesi ve Bademli Muhtarlığı tarafından sağlanacak.

Yarışlarda ilk üç dereceyi paylaşanlara madalya ve çeşitli ödüller, diğer bütün katılımcılara da hatıra madalyonu dağıtılacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER