YAZARLAR

Babel faktörü..

Ryan Babel profesyonel bir Hollanda’lı, kariyeri boyunda hep 4-3-3’ün sağında veya solunda oynamış. Total futbolun gereği olarak hep defansına da yardımcı olmuş.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Kamera açıları Arsenal’in eski Highbury stadını anımsatan maçta Beşiktaş Alanyaspor’u, ligin ilk yarısında olduğu gibi 4-1 yenerek liderliği devraldı. Beşiktaş geçen yıl şampiyon olduğu son maçtan beri sürekli kabuk değiştiriyor. Şampiyon olan kadrodan ayrılan oyuncu sayısı neredeyse 10’u buldu. Şenol hoca ilk kez bu sezon iki maç üst üste aynı kadro ile çıktı, ve görünen o ki belki Abubakar’ı ilk 11’de kullanır zaman zaman ama Beşiktaş’ın artık yeni sistemi ve kadrosu bu.

Alanyaspor  Beşiktaş’ın kendini gerçek manada test edebileceği bir takım değil ama yinede, yeni kadro ve sistemi biraz değerlendirelim. Sistemlerin adı aslında çok önemli olmasa da Beşiktaş 4-2-3-1 dizilişi ile çıkıyor sahaya. Oğuzhan’ın hücuma destek olduğunu düşünürsek 4-1-4-1’de denebilir. Burada asıl önemli olan seçilen oyuncuların oyun karakterleri. Kaleci haricindeki 10 oyuncudan beşi defansif , beşi ofansif karakterli oyuncular. Beşiktaş geçen yılda aşağı yukarı böyle bir anlayış ile sahadaydı ama çok büyük bir fark ile. Geçen yıl sol açık mevkiinde kullanılan OLCAY ŞAHAN her nekadar ofansif bir karakter çizsede  defansa da ciddi manada destek oluyordu. Yani Olcay ortasaha kanat oyuncusu iken, Babel hücumcu bir kanat oyuncusu. Zaten Talisca,Oğuzhan ve Atiba’dan oluşan ortasaha defansif zafiyet gösterirken kanatlardanda Q7 ve Babel’den gerekli desteği alamazsa Beşiktaş, top rakipteyken ciddi sıkıntılar yaşanır. Dün bunu Alanyaspor maçında da gördük zaten,Wagner Love ve Guerrier ile kaçırması atmasından zor iki pozisyona girdiler. Derbilerde ve Avrupa maçlarında işler daha da zor olabilir. Üstelik Alanyaspor’un 10.dk dan sonra direnci kırılmıştı.

Ryan Babel profesyonel bir Hollanda’lı, kariyeri boyunda hep 4-3-3’ün sağında veya solunda oynamış. Total futbolun gereği olarak hep defansına da yardımcı olmuş. Ama bir Olcay gibi rakibin üzerine gidip ısıracak bir oyuncu değil. işin kötüsü defans hattının önündeki 6 oyuncudan sadece Atiba yapabiliyor bunu. Dün biri sayılmasa da iki gol attı Babel ve Beşiktaş’ın  Talisca  ile birlikte  gol sorununu çözebileceğini gösterdi..

Son Not: Hakem Alper Ulusoy’un dün Beşiktaş aleyhine verdiği penaltı pozisyonunu özellikle psikiyatristler ve sosyologlar incelemeli. Nasıl bir psikoloji ile öyle bir penaltı çalınır ben merak ediyorum çünkü..

Yorumlar
TREND HABERLER