DİĞER HABERLER

Babasının özel taktiğiyle madalya kazandı

Cenk İldem'i babası Hüseyin İldem’in özel yöntemleriyle şampiyonaya hazırlanmış.

Babasının özel taktiğiyle madalya kazandı
Dünya şampiyonasında bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Cenk İldem, babası Hüseyin İldem’in özel yöntemleriyle şampiyonaya hazırlanmış.


1980-90 yılları arasında milli takımın 74 kilodaki değişmez güreşçilerdinden olan Hüseyin İldem, oğlunun daha büyük başarılara imza atacağından emin. 

 
İstanbul’da başlayan Dünya Güreş Şampiyonası’nda 96 kiloda bronz madalya kazanarak büyükbir başarıya imza atan Cenk İldem babası Hüseyin İldem’in özel yöntemlereyle hazırlanarak dünya üçüncüsü oldu… 1980-90 yılları arasında grekoromen milli takımının 74 kilodaki değişmez isimlerinden birisi olan Hüseyin İldem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hocalığını yapıyor… Cenk İldelm’i 10 yaşında güreşe başlatan ve güreşin alt yapısını doğru bir şekilde oğluna öğreten Hüseyin İldem, 15 yıldan bu yana Cenk’i şampiyonalara hazırlıyor. İstanbul’daki şampiyonada oğlunun altın madalya alması gerektiğini söyleyen baba Hüseyin İldem, “Çok güzel maçlar yaptı. Kendisini her maç öncesi motive ediyor ve rakibine göre güreş yapmasını sağlıyorduk. Nitekim İsveçli ile olan maça da çok iyi başladı. Ne var ki aşırı stresten dolayı çırpma yememesi gereken pozisyonda çırpma yedi. Demek ki şampiyonluk nasip değilmiş” diye konuştu.

ÇOK DUYGUSAL…
Cenk’in yanı sıra küçük oğlu Kansu’nun da 84 kiloda güreş yaptığını ve Has Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü’nde okuduğunu belirten baba Hüseyin İldem, “Cenk çok duygusal bir çocuk. Onun için şampiyona boyunca kendisinden uzuk durdum. Her maç sonrası tebrik ettim. Ve bir sonraki rakibi hakkında detaylı bilgi verdim. Yenilgi aldığında çabuk demoralize oluyor. Ancak milli takım hocaları Cenk’i çok iyi motive ettiler ve sonunda bu başarı geldi” dedi. Cenk’in gelecek sene yapılacak Londra Olimpiyatları’nda kürsüye çıkacağına tüm kalbiyle inandığını ifade eden baba Hüseyin İldem, “Burada eksiklerini çok iyi etüt ettik. Yarından tezi yok Londra çalışmaları başlayacak. Cenk, Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapıyor. Yetkililerden ricamız; Cenk’e kamplara katılabilmesi ve yeterli idman yapabilmesi için gerekli izin verilmesini istiyoruz. Cenk’in bu başarısında Mustafa Erdoğan başta olmak üzere Hasan Hüseyin Yaşar ve tüm milli takım hocalarının emeği çok fazla. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Niğde BESYO’yu bitiren Cenk İldem, 4 yıldan bu yana Şişli Endüstrü Meslek Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. 3 ay önce evlenen Cenk İldem, genclerde Avrupa, dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bayüklerde Avrupü üçüncülüğü derecesi bulunan Cenk İldem, aynı zamanda Üniversitelerarası Dünya Şampiyonu.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER