FUTBOL

Aziz Yıldırım'dan Şenol Güneş'e çok sert sözler

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Ülker Stadı'nda geçtiğimiz hafta Beşiktaş'la oynanan kupa maçında çıkan olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun, tatil edilen derbiyle ilgili Ülker Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıda, derbide yaşanan olaylar, büyük bir ekranda videodan gösterilerek anlatıldı.

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in güvenlik görevlisine yumruk attığı ve Gökhan Gönül'ün "Sahaya çıkmalıyız, hükmen kaybedebiliriz" sözlerinin yer aldığı görüntü yayınlandı.

*'Beşiktaş sahadan çekilmiştir, hükmen 3-0 mağlup olmalıdır'

Basın toplantısında ilk kez sözü alan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu 'Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftarla göz göze gelmesiyle başlıyor. Oğuzhan da teşvik ediyor. Bu kadar açık bir görüntü' diyerek eleştiri oklarını Şenol Güneş'e yöneltti. Mosturoğlu şunları söyledi;

-"Teknik direktörün kafasına koltuk atıldı, oyuncular hakemden izin alarak çıktı, hocamızın kafası yarıldı. Bu 3 yalanın hangisi görüntülerde var? Bizce olay çok açık. Beşiktaşlı futbolcular maç tatil edilmeden sahayı terk ettiler. Gökhan Gönül durumu anlayarak diğer futbolcuları uyarıyor. Aykut hoca iyi niyetli davrandı, 'Kaldığı yerden devam edilsin.' dedi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Otto Bariç kararı emsal alınarak hükmen Beşiktaş yenilgisine karar verilmeli."

ŞENOL GÜNEŞ'İN KAFASINA DİKİŞ ATILDIĞINI GÖRMEDİM

-"Asıl gerçek şu: Mete Kalkavan, Şenol Güneş'in yaralandığını nasıl tespit ediyor? Kalkavan ve yardımcısı Suat Arslanboğa, müsabaka temsilcisi Vahap Şimşek'in kendilerine misafir takım teknik direktörünün başına dikiş atıldığını söylediğini raporunda yazıyor. Vahap Şimşek'in raporunda ise 5 dikiş atıldığı ve hastaneye kaldırıldığı yazılmıyor. Futbol Müsabaka Talimatı'nın 76. maddesinde, 'Raporlar aksi inkar edilmediği sürece müsabaka temsilcisinin raporu kabul edilir.' diyor. Burada Vahap Şimşek ile Mete Kalkavan'ın raporları arasında farklılıklar var. Bu durumda 76. maddeye göre bu olay, oyun alanı dışında gerçekleştiğine göre Vahap Şimşek'in raporu emsal alınmalı. Mete Kalkavan'ın raporu dikkate alınamaz. Diğer iki federasyon temsilcisinin de raporlarında dikiş atıldığı yazılı değil."

Yorumlar
TREND HABERLER