YAZARLAR

Aziz Yıldırım helikopter kurbanı mı?

Aziz Yıldırım helikopter kurbanı mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Şike operasyonu gündeme bomba gibi düşmüştü. Fenerbahçe üzerinden yapılan soruşturmada birçok takım, yönetici ve iş adamı varken sadece Fenerbahçe’nin ve Aziz Yıldırım’ın üzerine gidilmesinin sebebi sadece iddialardan mı ibaret? Yoksa bu başka bir operasyon mu?

21 Nisan 2011 de sonuçlanan 4 milyar dolarlık helikopter ihalesini alan konsorsiyumda Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı’nın da olduğu iddia edilmişti. Şimdi kim olsa aklına gıcıklık düşer. Futbolculara “bu golü neden atmadın” diye yürütülen soruşturma mı, yoksa helikopter ihalesini kazanan ve diğer ihalelere girmesi engellenmek istenenler mi daha cazip geliyor? Bu iş bana göre şike operasyonu değil. Bu işin içinde büyük güçler, büyük organizasyonlar, konsorsiyumlar var.

Gizli dedikleri soruşturmada olan biten her türlü iddia, ifade ve içerik her nedense basının eline önceden geçiyor. Sözde gizli olmasına rağmen olacaklar bile önceden yazılıp çiziliyor. Şimdi de 3.dalga için iddiada bulunanlar var. Geçen yazımda da Rasim Ozan Kütahyalı’nın iddialarına yer vermiştim. Şimdi de basında Oğuz Sarvan, Önder Turacı, Can Arat, Aykut Kocaman ve bazı kişilerin ismi geçiyor. Bu kişilerinde ifadelerine başvurulacakmış. Bunu kim ve nasıl öğreniyor. Ya da ortada böyle bir gerçek yoksa neden hala Fenerbahçe ile uğraşılıyor. Emniyet mensupları neden dışarıya bilgi sızdırıyor?

Federasyona delillerin ulaştığını biliyoruz. Bu delilleri kim hazırladı? Delilleri seçerken neleri göze aldı. O deliller bende olsa ve Federasyona ben hazırlamış olsam Fenerbahçe’yi yüzde yüz suçlu da yapabilirim, masum da yapabilirim. Önemli olan gizli olan belgeleri kim ve nasıl seçti? Bir konuşmanın bile içinden belirli yerleri kırpsan her türlü manaya çıkabilecek delilleri bulabilirsin. Kelimeleri bütünü ile ele almak lazım. Yani delillerin bütününü ele almadan nasıl bir sonuç çıkacak merak ediyorum. Bu konuda Federasyon bilgi sahibi olabiliyorsa bizimde olabilme hakkımızın olması gerekiyor. Dosya ya gizli olur kimse görmez, ya da bilgi paylaşımı yapılır. Kapalı kapılar ardında kimin ne iş yaptığı belli olmadan birilerini karalamak, onları yargılamak hoş değil.

Bu işin sonunda kazanan Fenerbahçe olacaktır. Fenerbahçe taraftarı sakin olmalıdır. Takımına sahip çıkmalıdır. Zaten öyle bir taraftar topluluğu var ki bu takım taraftarı ile, taraftar da takımı ile gurur duymalıdır. Bu işin bir an önce sonuçlanmasını ve suç var ise suçluların cezalandırılmasını, ama suç yok ise de yargılanan kişilerin aklanmasını ve kişiler üzerinden yıpratılmaya çalışılan kurumlarında rahat nefes alması gerekiyor. Transfer bile yapamayan, ne olacağını bilmeyen bir takımın futbola ne kadar odaklanabileceğini düşünüyorsunuz? Hazırlık maçında bile Aykut Kocaman futbol hakkında soru sorulmasını özledik, transfer konusunda net bir şeyler söylemek isterdim ama içinde bulunulan belirsizlik bizi beklemeye sevk ediyor dedi. Bekleyip göreceğiz bakalım bu iş nereye varacak?

Not: İhalelerde tek engel‚ iş deneyim belgesine sahip büyük rakipler. Bakın 4734 sayılı kamu ihale kanunu ne diyor:

İhaleye Katılamayacak Olanlar

Madde 11- aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak‚ kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar:

a) (değişik: 20/11/2008-5812/4 md.) Bu kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan veyahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar."

Twitter adresim :  

Yorumlar
TREND HABERLER