YAZARLAR

Aykut Kocaman’ı alkışlıyorum (!)

Aykut Kocaman’ı alkışlıyorum (!)

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Mersin İdman Yurdu maçı kadrosunu açıklamış. Kafilede Krasiç, Stoch, Hasan Ali, Serdar, Selçuk ve Orhan yer almıyormuş. Son zamanlarda geleceğin Messi’si denilen Recep Niyaz’da kesik yedi. Recep İspanya’da olduğu için kadroda değil ama İstanbul’da olsa da yer alamayacaktı. Beykan ve Salih ikilisinin kadroda olması beni sevindiren tek gelişme oldu.

Stoch gibi bir oyuncu futboldan nasıl uzaklaştırılır? Bu adam geçen sene en kritik gollere imza atan oyuncu değil miydi? Bu yıl çok verim alınamadı ama sebebi Aykut Kocaman’dır. İlkonbire almıyorsun, alırsan ikinci yarıda çıkartma şartı koşar gibi ilk onu çıkartıyorsun ve sonra bu adamdan verim bekliyorsun.

Krasiç’e 7 Milyon Euro bonservis ödettin. Madem sen istemedin neden alınmasına müsaade ettin? Yoksa senin bilgin dışında mı alındı? Oyuncuyu kazanmak yerine neden kadro dışı bırakıyorsun?

Hasan Ali ise en çok üzüldüğüm oyuncudur. Alternatifi yok diye adamı hiç dinlendirme, alternatif diye aldığın adam gelince de adamı kadroya alma. Bu mu dinlendirmek? Bu nasıl dinlendirme hocam? Adam resmen kesik yedi. Aykut hocanın bu vurdum duymaz tavırları yüzünden futbolcular strese giriyor. Hadi sen Hasan Ali’den performans bekle. Madem kadroya almayacaktın neden 4.5 Milyon Euro bonservis ödendi?

Hocam kusura bakma ama kendi yaptıklarınla kendine ters köşe yapıyorsun. Yabancı kontenjanını sol bek ile doldurman hiç mantıklı değildi. 3 transfer yaptık demek için yönetimin aldığı bir adamı direk ilkonbir oynatıyor, o mevkiinin gerçek sahibini kadroya almıyorsun.

Gelelim kadrodaki sahada olup da oynamayan oyunculara. Kuyt kaç maçtır sahada yok. Neden oynatmakta ısrar ediyorsun? Kuyt bir kanat oyuncusu olamaz. Onun yerine Mehmet Topuz değerlendirilmeli. Orta sahada Cristian gibi kimin tarafında olduğu belli olmayan bir oyuncu var. Bu adama Alex pozisyonunda oyna diyorsun ama adamda Alex’in yarı kapasitesi yok. Kadroya alınmaması gerekenlerin başında Cristian geliyor. Kuyt ve Cristian bizzat Aykut hocanın kadroya kattığı oyuncular olduğu için oynatıyor. Başka bir izahı olamaz.

Takımın en golcü ismi Sow ise sol kanatta oynuyor. Hocam sistemin her tarafı eğri. Doğru bir tarafı kalmadı. Fenerbahçe iki forvet oynayamayacak bir takım mı? Sow sol kanatta oynayınca Caner ve Stoch gibi iki önemli isim kadroda yer alamıyor. Elindeki kaliteli kadroyu bu kadar verimsiz kullanan senin gibi birisi daha olamaz.

Son yazımda belirtmiştim. Bu yazıyı yazdım diye benim Fenerbahçeliliğimi de sorgulayanlar olacaktır. Hiç umurumda değil. Ben Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe’nin eleştirilmesi gereken yerlerde eleştiririm. Yönetimi eleştirme, hocayı eleştirme, başkanı eleştirme, futbolcuları eleştirme… Peki kimi eleştireceğiz? Süreç diye diye takım bu hale geldi. Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin futbolunu geriletti. Takım ileriye oynayamıyor. Yan ve geri pas yapıyor. İzlediğim en sıkıntılı futbol Aykut hocanın döneminde oynanıyor. Kazanılan maçlarda bile kimse rahat maç izleyemiyor. En kolay kazanılması gereken maçlar zor kazanılıyor. Üst üste maç kazanamıyoruz. Takım rakiplerine kendisini kabul ettiremiyor. Sen bu takımı şampiyon yapsan emin ol senin sayende olmayacak. Rakipler bu kadar kötü durumda olmasalar Fenerbahçe’nin ne kadar vahim bir durumda olduğu ortaya çıkacak ama dikiş tutan bir takım olmadı. Hepsinde farklı sorunlar var. Galatasaray diğerlerine oranla daha kolay kopacak gibi. Galibiyet serisi yakaladıkları taktirde diğer takımlar için pek iyi olacağını sanmıyorum. Özellikle Sneijder ve Drogba’nın sağlayacağı katkı çok önemli.

Deneme 

Son olarak Aykut Kocaman bu takımda durduğu sürece bu takımdan fazlasını beklememenizi bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Beklenti içine girip kendinizi üzmeyin. Bu takımda hak edenin forma giydiğini kimse söyleyemez. Öyle olduğunu düşünen var mı? Ben düşünmüyorum. Düşünen varsa örnekleri ile yazabilir. Bu takımdan hangi oyuncuların gönderildiğini de unutmayın. Olcan, Gürhan, Burak, Okan, İlhan, Özgür gibi oyuncular sadece aklıma ilk gelenler oldu. Umarım Salih, Beykan ve Recep gibi oyuncuların kaderi de diğerleri gibi olmaz.

Yorumlar
TREND HABERLER