YAZARLAR

Aydınlar mı Yıldırım mı?

Aydınlar mı Yıldırım mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe bir yandan ligde kayıpsız devam ederken takımların başarısı kadar seçimde gündemde önemli yer tutuyor. Mehmet Ali Aydınlar’ın adaylığını açıklamasının ardından Aziz Yıldırım’ın da adayım demesi camiayı ikiye böldü. Kendi şahsi fikrim, adayım diyen herkes aday olabilmelidir. İhraçlarla, yasaklamalarla bir yere varılamaz.

Bu kulüpten Sadettin Saran neden ihraç edilmiştir. Bir oyuncu transferinde 400 Bin Euro fazla ödendi diye Sayın Saran ihraç ediliyorsa Aziz beyinde Josico, Maldonado, Guiaz gibi oyunculardan dolayı kulübü uğrattığı zarardan dolayı kapıdan içeri girememesi gerekmektedir. Ben isterim ki Aziz Yıldırım artık aday olmasın. Aday olamasın demiyorum, olmasın diyorum. Onun başkanlık dönemindeki sportif başarısızlıklar hat safhaya ulaştı. 3 Temmuz sürecinde ceza alınmadık yer kalmadı. Her şeye rağmen demokratik hakkıdır aday olsun diyenlerde var. Uefa’nın kişiler hakkında vereceği karar kulübü zor durumlara düşürebilir. Bu sebeple hiç riske girmemek en güzel davranış olacaktır.

Kulüpte başkan olmak isteyen, hedefleri olan, projeleri olan herkes aday olabilmeli, kulübün televizyonundan taraftarlara seslenebilmelidir. Kulüpte sivrilenleri ihraç ederek kendi yerini garantiye alma politikası son bulmalıdır. Sadettin Saran, Mehmet Ali Aydınlar, Ali Koç ve daha nice isimler aday olabilmeli, listelerini oluşturarak seçime girebilmelilerdir. Kulübün buna ihtiyacı var. Yıllardır padişah zihniyeti ile yönetilen kulübe demokrasi şart oldu. Her ne kadar içerdeyken bile seçildim diyen bir başkan olsa da kendisine rakip olabilecekleri ihraç eden bir başkan da var.

Benim gözümde Aziz Yıldırım kulübü kurumsal yapı içerisinde geliştirdiğini söylese de tek adam olma gayreti içerisindedir. Sportif başarısızlıkları saymakla bitmez. Kulübün hala atlatamadığı süreçte de kulübü savunmak yerine sürekli diğer takımları suçlayıcı savunmaları ile güven kaybetti. Uefa tarafından 2 yıl men cezası onun döneminde alındı. Onun döneminde ezeli rakibi kendisinden daha çok şampiyon oldu. Tüm bunlara rağmen kendisini başarılı gören ve bir kısım taraftarlarca desteklenen bir başkan var. Aziz Yıldırım’ın Uefa tarafından 10 yıl spordan men edileceği iddiaları varken, Yargıtay süreci devam ederken ve mahkeme tarafından Kulüp başkanlığı düşürülen, basın açıklamasında bile Fenerbahçe Futbol A.Ş. Başkanı yazan bir kişinin kendi menfaatleri için kulübü riske etmesine anlam veremiyorum. Kulübü sevdiğini iddia eden ama her yaptığı ile kulübe zarar veren birisi başkan adayı olmamalıdır. Kendisini değil Fenerbahçe’yi düşünmelidir.

Fenerbahçe için hayırlısı ne ise o olsun.

Yorumlar
TREND HABERLER