BASKETBOL

Avrupa'daki Türk derbisini Anadolu Efes kazandı

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Anadolu Efes ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi! Maç sonrasında salonu dolduran iki takım taraftarı da iki temsilcimizi alkışladı.

Avrupa'daki Türk derbisini Anadolu Efes kazandı

THY Avrupa Ligi'nin 4. hafta mücadelesinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadelede ikinci yarıya 14 sayı geride başlayan Anadolu Efes, 89-83'lük skorla galibiyete uzanan taraf oldu! 

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyle birlikte Türk takımları, Avrupa arenasında 62. kez birbirlerine rakip oldu! İlk yarıyı 14 sayı farkla geride kapatan Anadolu Efes, ikinci yarıda ortaya koyduğu oyunla sahadan 89-83'lük üstünlükle ayrıldı!

Maça hızlı başlayan taraf Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler ilk periyotta tam 26 sayı üretirken Anadolu Efes'i sadece 12 sayıda tuttu!

İkinci periyotta kendine gelen Anadolu Efes hücumda sıkıntı yaşamasa da Fenerbahçe'yi durdurmakta zorluk çekti. Her iki takım da bu çeyrekte 26'şar sayı üretti ve devreye Fenerbahçe'nin 52-38'lik üstünlüğüyle girildi!

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes ikinci yarıya iyi başladı. Bu çeyrekte rakip potaya tam 28 sayı gönderen Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi sadece 13 sayıda tuttu ve son çeyreğe 66-65 önde girdi.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe

Mücadelenin son dakikaları karşılıklı basketlerle geçildi. Son dakikaya 6 sayı önde giren Anadolu Efes mücadeleden üstünlükle ayrılırken bu sezon Avrupa Ligi'ndeki 3. galibiyetini elde etti. İlk üç maçını da kazanan Fenerbahçe ise ilk mağlubiyetini aldı.

Anadolu Efes'te Adrien Moerman 15 sayı 10 ribaund ile 'double-double' yaparken Fenerbahçe'de Jan Vesely'nin 24 sayı 8 ribaund 7 asistlik performansı galibiyete yetmedi.

AVRUPA LİGİ'NDEKİ 33 MAÇ...Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu Avrupa Ligi'nde 33 kez Türk takımları birbirine rakip oldu.

Türk takımları içinde ilk kez FIBA Avrupa Ligi'nde 1997-1998 sezonunda Efes Pilsen ile Türk Telekom karşılaştı.

FIBA Avrupa Ligi ve daha sonra ULEB Avrupa Ligi adı altında oynanan organizasyonda, Anadolu Efes, Ülkerspor, Türk Telekom, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüşşafaka ve Beşiktaş, Türk derbilerine çıktı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER