YAZARLAR

Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı ‘milli ruh’u sahaya yansıttı

Ampute Milli Takım, Avrupa Şampiyonu oldu. Zor şartlar altında çalışarak, bu gururu ülkemize yaşatan tüm takımıza teşekkür ediyoruz. Helal olsun.. Şimdi böyle bir sonuçla sevinince, A Milli takımımızı da düşünmeden edemiyor insan.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

ŞAMPİYON!

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası (EAFF) finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup eden Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu.

Vodafone Park'ta oynan maça, binlerce taraftar akın etti. Milli oyuncularımıza desteğini esirgemeyen taraftarlar, maç sonu fazlasıyla mutlu oldu.

25. dakikada Ömer Güleryüz, attığı golle Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı böyle sona erdi.

Hayli hareketli geçen maçın son dakikasında, İngiltere skoru eşitledi. Moralleri bozmayan millierimiz 50+2'de  Osman'ın gölüyle maçı 2-1'e getirdi ve Türkiye'yi ayağa kaldırdı ve Avrupa şampiyonluğunu ilan etti. Zor şartlar altında çalışarak, bu gururu ülkemize yaşatan tüm takımıza teşekkür ediyoruz. Helal olsun..

Şimdi böyle bir sonuçla sevinince, A Milli takımımızı da düşünmeden edemiyor insan. İster istemez bir kıyaslama yapılıyor ve bunun için fazlasıyla haklı sebeplerimiz var.

Suçu teknik direktöre atmaksa faydasız. Ampute milli takımımız istedi, istediği için çalıştı, çalıştığı için kazandı.Desteklendi. Ya A millilerimiz?

İnsanlar milli takıma olan güvenini zaten kaybetmişken, zaten bir çaba olmadığını görmüşken dahi, yine de ülkemizin takımıdır diyerek kızgınlığını bir kenara koydu ve Eskişehir'akın etti.Peki ya sonuç? Lakayt tavırlı futbolcular, yeri garanti olan futbolcular,sahaya dizilemeyen, koşamayan, sahada değil kafada bitiren futbolcular, egolu başkanlar,yöneticiler, fırsatçılar.. 

Federasyon tamamıyla değişmeden, yöneticiler hangi koltukta oturduklarını idrak etmeden yürüyen A millilere artık hiçbir şekilde güven kalmamıştır.

Eski heyecan için ise fazlasıyla çaba gerekiyor. Spor yalnızca spor düşünenlerle, sonuç düşünenlerle sonuca varıyor. İçine siyaset, rant, ego, ukalalık karışınca, o spor olmaktan çıkıyor. İki takım arasındaki gelir farkına bakılırsa Ampute Milli Takımı oyuncularımızın hakkının yendiğini düşünüyorum. Bundan sonra daha dikkatli düşünülmeli, hakkı olan ödüllendirilmeli, hakkı olmayan ise uzun bir süre dinlendirilmelidir.

PRİM?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Takımı'na prim vereceği iddia edildi. İddia olarak kalırsa çok acı, olur da gerçekleşirse bu bir lütuf değil, zaten olması gerekendir. Zira prim pazarlığı yapıp, beğenmeyince surat asıp, sahada performans göstermeyen oyunculara örnek olacak bir ödül layıktır Ampute millilerimize.

Yorumlar
TREND HABERLER