AVRUPA LİGİ

Avrupa kupalarına İspanya damgası

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde son 5 sezonda İspanyol takımlarının büyük başarısı dikkat çekiyor..

Avrupa kupalarına İspanya damgası

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yarı final kuraları çekilirken; iki kupada toplam 4 İspanyol takımının yer alması, İspanya'nın son dönemde Avrupa Kupaları'ndaki başarısını bir kez daha hatırlattı. 

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Manchester City ve Atletico Madrid ile Bayern Münih eşleşirken; Avrupa Ligi'nde de Shakhtar Donetsk ile Sevilla ve Liverpool ile Villarreal eşleşti. 

Son 5 sezona baktığımız zaman Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne İspanyollar'ın damgasını vurduğu gözleniyor.

Bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Real Madrid, peş peşe 6. kez yarı final görmüş oldu. Real'in bu sürede bir şampiyonluğu bulunuyor. 

Bu sezon Atletico'ya çeyrek finalde elenen Barcelona ise 5 kez yarı final gördü. Katalanlar söz konusu süreçte 2 kez şampiyon olmayı başardı. Bayern Münih ile eşleşen Atletico ise 2. kez yarı finale çıktı.

Bu sezon da yarı final gören Avrupa Ligi'nin en başarılı ekibi Sevilla, son 2 sezonda da yarı finale çıkarken; iki de şampiyonluk elde etti. 2010-11 sezonunda yarı final gören Villarreal ise 5 sezon sonra yarı finale yükseldi. İspanyollar Avrupa Ligi'nde sadece 1 sezon fire verirken, Atletico Madrid de 2011-12'de 2 numaralı kupayı müzesine götürdü.

Şampiyonlar Ligi'nde son 5 senede İspanyol takımlarının durumu:

2010-11 sezonu

Barcelona ile Real Madrid yarı finalde karşılaştı, ezeli rakibini eleyen Barça, finalde de Manchester United'ı devirip şampiyon oldu.

2011-12 sezonu

Yarı finalde Real Madrid ile Bayern Münih, Barcelona ile Chelsea karşılaştı, iki İspanyol takımı da finali göremezken; şampiyon Chelsea oldu.

2012-13 sezonu

Yarı finalde Real Madrid ile Borussia Dortmund, Barcelona ile de Bayern Münih karşılaştı. İki İspanyol ekibi geçen sezon olduğu gibi yine elenirken; kupa Bayern'e gitti.

2013-14 sezonu

Yarı finalde Bayern Münih ile Real Madrid, Chelsea ile de Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Rakiplerini eleyen İspanyollar finalde karşılaştı, Real Madrid kupaya ulaştı.

2014-15 sezonu

Yarı finalde Real Madrid ile Juventus, Barcelona ile de Bayern Münih karşı karşıya geldi, finalde Juventus'u maplup eden Barcaşampiyonluğa erişti.

Avrupa Ligi'nde son 5 senede İspanyol takımlarının durumu:

2010-11 sezonu

Yarı finalde Porto ile eşleşen Villarreal, rakibine elenirken; finalde Braga'yı yenen Porto şampiyonluğa uzandı.

2011-12 sezonu

Yarı finalde Atletico Madrid ile Valencia, Athletic Bilbao ile de Sporting eşleşti. Rakiplerini eleyen Atletico ve Bilbao finalde kozlarını paylaştı, Madrid temsilcisi kupaya uzandı.

2012-13 sezonu

Fenerbahçe'nin yarı finalde Benfica'ya elendiği, Chelsea'nin kupayı müzesine götürdüğü sezonda İspanyol ekipleri yarı final göremedi.

2013-14 sezonu

Yarı finalde Sevilla ile Valencia eşleşirken; finalde Benfica'yı mağlup eden Sevilla, kupayı müzesine götürdü.

2014-15 sezonu

Yarı finalde Fiorentina'yı eleyen Sevilla, finalde de Dnipro'yu mağlup ederek peş peşe ikinci kez mutlu sona ulaşmasını bildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER